• zaterdag 02 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Oplevering renovatieproject Stichting Suriname Hindi Parishad

| dagblad suriname | Door: Redactie

De oplevering van de renovatiewerkzaamheden aan het gebouw van Stichting Suriname Hindi Parishad heeft woensdag 6 december succesvol plaatsgevonden. Het gebouw verkeerde in een erbarmelijke staat, maar dankzij de partnerschap tussen het Bureau Gemeenschapsprojecten (BGP) van het ministerie van Financiën en Planning en de stichting zelf, is er nu een frisse start.

Het gebouw, dat een belangrijk centrum is voor de Surinaamse gemeenschap, had dringend reparaties nodig. De begane grond herbergt een multifunctionele zaal, wat zorgvuldig beveiligd moest worden voor diverse activiteiten. Boven bevinden zich een vergaderzaal en congresruimte die grondige aandacht vereisten, vooral het aanpakken van het plafond, schilderen van

de muren en het vervangen van de ramen.

Een extra uitdaging was de dagelijkse overlast van vleermuizen die niet alleen troep, maar ook een onaangename geur veroorzaakten. Dit probleem werd verergerd door de stilte tijdens de Covid-19-pandemie. Tijdens deze periode werden er geen activiteiten ontplooid, waardoor inkomsten voor onderhoud ontbraken. Gelukkig behoort dit nu tot het verleden.

Deze succesvolle renovatie herstelt niet alleen het gebouw, maar opent ook de deuren voor toekomstige evenementen en bijeenkomsten, waarmee de Stichting Suriname Hindi Parishad haar belangrijke rol in de gemeenschap blijft vervullen. 

Stichting Suriname Hindi Parishad (SHP), een erkende educatieve, literaire en culturele organisatie, vertegenwoordigt en

behartigt de belangen van Hindi-sprekers volgens de erkenning door de Surinaamse overheid. Met internationale erkenning en lidmaatschap bij diverse wereldwijde organisaties, speelt SHP een cruciale rol in de bevordering van de Hindi-cultuur op zowel nationaal als internationaal niveau.

SD

| dagblad suriname | Door: Redactie