Onenigheid over samenstelling coördinatieteam NDP Boven-Suriname
| de ware tijd | Door: Redactie
BOVEN-SURINAME — De samenstelling van het team dat voor de NDP de verkiezingscampagne voor de verkiezing van mei 2025 moet coördineren in het Boven-Surinamegebied heeft bij aanhangers van de partij in enkele dorpen kwaad bloed gezet. Zij komen uit Botopasi, Pikin Slee, Guyaba, Hekununu, Langu, Nieuw Aurora en Semoisi.
De ontevreden dorpelingen verwijten oud-districtscommissaris Humphrey Jeroe en ex-assembleelid Silvana Afonsoewa van het coördinatieteam dat door hun werkwijze in 2020 de NDP minder stemmen heeft gehaald in het gebied. Ze zouden zich ook goederen die voor de campagnevoering bestemd waren vier jaar geleden hebben toegeëigend.
Op grond van hun handelwijze zijn de dorpelingen het
“Wij moeten ontwikkelingsvraagstukken van het gebied bespreken en na de beraadslagingen krijgt één persoon het woord” Neltus Naana
Jaloezie
Onder hen die hun beklag doen zijn Thomas Abauna, Clerence Adipi, Marion Dinge en Kaloes Doekoe. Abauna: “Er is na de verkiezing van 2020 geen evaluatievergadering belegd.” Volgens hem heeft het coördinatieteam in de afgelopen maand zowel te Pikin Slee als Guyaba een vergadering belegd, waarbij van elk dorp maar één persoon het woord mocht voeren en bovendien niet over de zaken rond de verkiezingen van 2020
In een reactie op de beschuldigingen zegt Jeroe dat de ‘haatgroep’, zoals hij de mensen typeert, is opgericht op 21 oktober 2018 toen hij als districtscommissaris was geïnstalleerd. “Het is gewoon jaloezie.
Bij de stembusgang van 2020 was ik dc, belast met het bestuursressort Boven-Suriname, en vanwaar ze met al die verhalen komen, weten zij alleen. Ik ben wel lid van de partij.” Jeroe zegt toen door zijn functie als commissaris geen lid te zijn geweest van het coördinatieteam.
Woordvoerder
De voorzitter van dit team, Naana bevestigt tegenover de krant dat de NDP’ers van het gebied boos zijn omdat Jeroe en Afonsoewa in het team zitten. Hij spreekt echter tegen dat tijdens de vergaderingen te Pikin Slee en Goejaba beperkingen zijn opgelegd ten aanzien van het aantal mensen dat mocht praten en dat het thema verkiezingen 2020 niet mocht worden besproken.
“Wij moeten ontwikkelingsvraagstukken van het gebied bespreken en na de beraadslagingen krijgt één persoon het woord” verduidelijkt Naana.
De Ware Tijd verneemt bij navraag dat het gebruik is in het binnenland dat op enig moment de vergadering geschorst wordt en de aanwezigen zich terugtrekken om over een of meerdere besproken onderwerpen te beraadslagen. Bij de hervatting van de bijeenkomst krijgt inderdaad één persoon het woord om namens de groep te verwoorden wat tijdens het interne overleg is besproken.
| de ware tijd | Door: Redactie