Onderzoek wijst uit: 17.5% Surinamers leeft in armoede; hoog percentage onder binnenlandbewoners
| ABCSuriname | Door: Redactie
Het recent rapport over armoede en ongelijkheid in Suriname, schetst een gedetailleerd beeld van de sociaal-economische uitdagingen en kansen van het land. De studie belicht de impact van de COVID-19 pandemie, die leidde tot aanzienlijke inkomensverliezen en een toename van voedselonzekerheid onder huishoudens. Hoewel er signalen van economisch herstel zijn, zoals afnemende schuld en inflatie, blijft de situatie zorgwekkend. Het onderzoek werd ondersteund door de Anton de Kom Universiteit van Suriname, de IDB en de Wereldbank.
Belangrijkste bevindingen en cijfers:
Het rapport wijst op de verwachtingen van offshore olie-exploitatie als een potentiële bron van economische groei, met investeringen die kunnen oplopen
Enkele aanbevelingen:
De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) merkt op dat de Sustainable Development Goals (SDG’s) niet expliciet zijn opgenomen in de uitdrukking van de resultaten, hoewel de thema’s van het rapport zich uitstekend lenen voor een koppeling met de SDG’s. Bijvoorbeeld, het rapport kan worden gekoppeld aan SDG 8: Waardig werk en economische groei, door het bevorderen van inclusieve economische groei en werkgelegenheid. Het aanpakken van armoede en ongelijkheid kan direct verband houden met SDG 1:
| ABCSuriname | Door: Redactie