• donderdag 25 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

NPS-voorzitter: Ik weet niks van Pan American schandaal

| starnieuws | Door: Redactie

De NPS heeft vrijdagavond een discussieavond gehouden over 'De ontwikkeling van Commewijne; hoe verder'. In verschillende districten wordt nagegaan wat de prioriteiten moeten zijn. (Foto: NPS Mediateam)

De voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland, die staatsadviseur was, deelt mee dat hij op geen enkele wijze betrokken is bij het Pan American schandaal. Dit verklaarde hij gisteravond in

Commewijne voorafgaand aan de discussieavond: De ontwikkeling van Commewijne; Hoe verder. De politicus benadrukte dat hij niet op de hoogte was van deze kwestie toen de NPS nog deel uitmaakte van de regering.

"Wij van de NPS willen dat er een onderzoek komt. En wie moet hangen, moet hangen", voerde Rusland aan. Hij benadrukte dat hij vanuit het kabinet van president Chan Santokhi niet werd betrokken. Daarom heeft hij 27 juli 2022 zijn staatsadviseursfunctie onmiddellijk neergelegd. Op 15 februari 2023 besloot de NPS unaniem uit de regering te stappen.

Rusland voegde eraan toe dat de NPS op dit moment het alternatief
is om dit land op een eerlijke manier te besturen. "Als we beseffen dat de NPS op 25 mei het alternatief is, dan moeten wij als partijgenoten begrijpen dat politieke tegenstanders ons niet met rust zullen laten. Ze zullen constant proberen om de positie van de NPS te verzwakken, maar wij zullen niet opgeven." Hij riep eenieder op om niet in te gaan op deze kwaadwillige beschuldigingen van politieke tegenstanders.De NPS bereidt zich voor om nauwer en intensiever betrokken te zijn bij het beleid. De positie die de groene partij nu inneemt, wordt als zeer positief beschouwd, volgens Rusland. "Overal waar we komen, wordt de naam van de NPS genoemd. Men concludeert dat de NPS nauwer betrokken moet worden. Daarom zetten we ons werk voort en zal de NPS de nodige ondersteuning krijgen om op 25 mei een belangrijke rol te spelen in het bestuur van het land," stelde de NPS-voorzitter.

| starnieuws | Door: Redactie