• dinsdag 28 November 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Mobiliteit van de buurtmanagers vergroot de dienstbaarheid naar de samenleving toe

| ABCSuriname | Door: Redactie

Met de aanschaf van bromfietsen voor de buurtmanagers van de verschillende ressorten is de mobiliteit vergroot. De buurtmanagers kunnen nu makkelijker en beter hun werkzaamheden uitvoeren. De korpsleiding heeft in haar beleid opgenomen dat er een substantiële verbetering komt van de maatschappelijke problemen en de interactie van de samenleving.

De bromfietsen zijn duidelijk herkenbaar, omdat ze voorzien zijn van een dienstkenteken nummerplaat (blauwe kentekenplaat). Ook zijn de bromfietsen beplakt met het korpslogo en het woord POLITIE is duidelijk zichtbaar. De landelijke coördinator, de inspecteur van politie 2 de klasse Henry Kia impliceert dat de buurtmanager een ruimer gebied binnen hun desbetreffende

verzorgingsgebied kan aandoen om in contact te zijn met de gemeenschap.

Een buurtmanager is een politieagent die fungeert als schakel tussen de mensen in de buurt of wijk en de politie. Verder nog houdt de buurtmanager zich bezig met algemeen politiewerk, zoals surveilleren op straat en het onderzoek van overtreders van de bijzondere wetten. De buurtmanager werkt samen met het basisteam aan een veilige wijk en is vaak het eerste aanspreekpunt bij problemen voor inwoners en ondernemers in de wijk.

De buurtmanager is een ervaren politiefunctionaris die samen met zijn collega’s van het basisteam werkt aan een veilige wijk door handhaving en opsporing.

| ABCSuriname | Door: Redactie