• zaterdag 20 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Minister Nurmohamed over drempels en wegmarkeringen

| dagblad suriname | Door: Redactie

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken deelde recent zijn visie over de huidige stand van zaken en toekomstplannen inzake wegversperringen en -markeringen. Zijn ministerie speelt een cruciale rol in het standaardiseren en innoveren van de verkeersinfrastructuur om de veiligheid en het comfort voor weggebruikers te vergroten.

Uniforme drempels en nieuwe drempelkussens

De aanleiding voor deze ontwikkelingen is de verscheidenheid aan drempels die momenteel op de wegen te vinden zijn. “Als je nu in Suriname kijkt, zie je misschien twintig soorten drempels”, merkt Nurmohamed op. Om de verwarring en het ongemak voor bestuurders te verminderen, heeft het ministerie twee standaard drempel ontwerpen gecreëerd

die in heel Suriname zullen worden toegepast. Deze standaarden beloven rijvriendelijker en comfortabeler te zijn dan de huidige obstakels.

Daarnaast introduceert het ministerie een innovatieve aanpak met de zogenaamde ‘drempelkussens’, een nieuwigheid die wordt geïntroduceerd op de Gemenelandsweg in Paramaribo. Deze drempelkussens zijn ontworpen om het rijcomfort te verhogen terwijl ze toch als effectieve snelheidsremmers functioneren.

Verbeteringen in Wegmarkering

Nurmohamed erkent ook de tekortkomingen in wegmarkeringen in het verleden, een gevolg van de slechte staat van veel wegen. Echter, met nieuwe investeringen in duurzame wegmarkeringen, waaronder kruispuntmarkeringen en zebrapaden, moet er verbetering komen. “We investeren enorm veel in wegmarkering”, benadrukt de minister. Daarbij

worden niet alleen verf, maar ook duurzamere materialen gebruikt die in het wegdek worden ingespoten.

Ook worden er vernieuwingen doorgevoerd in de verkeerslichten en worden nieuwe typen wegmarkeringen geïntroduceerd, zoals recent bij Lyceum 1, waar speciale groen-witte voetpaden zijn aangelegd voor scholen.

CS

| dagblad suriname | Door: Redactie