• vrijdag 19 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Minister Nurmohamed: “Bouw nieuw hoofdbureau van politie gegund, over een maand starten werkzaamheden”

| dagblad suriname | Door: Redactie

De bouw van het nieuwe hoofdbureau van politie is na een openbare aanbesteding gegund aan de ‘23rd Metallurgical Construction Group Co,’ zo heeft minister Riad Nurmohamed woensdag bevestigd voor de aanvang van de reguliere Raad van Ministers vergadering. Het Chinees bedrijf was eerder actief in Suriname en bouwt ook het nieuwe hoofdkantoor van het ministerie van Volksgezondheid aan de Rode Kruislaan. 

Nurmohamed gaf aan dat de veiligheid van burgers over het hele land een van de belangrijkste prioriteiten is van de regering. Volgens hem heeft het ministerie van Openbare Werken (OW) landelijk een aanvang gemaakt met het opknappen en afbouwen van

staatsgebouwen.

Politiebureaus en brandweerkazernes krijgen hierbij voorkeur. Vorig jaar is het niet afgeronde bouwsel op de hoek van de Gemenelandsweg en de J. A. Pengelstaat na lange discussies volledig gesloopt. Op dezelfde plek moet het nieuwe beoogde hoofdbureau van politie komen te staan. De werkzaamheden moeten over een maand starten, gaf Nurmohamed aan. 

Daarvoor moeten het bureaucratische proces en de voorbereidingen afgerond worden. Na diepgaand en grondig onderzoek, met rapporten van onafhankelijke deskundigen, heeft de regering besloten om over te gaan tot het slopen van het bouwsel en daarvoor in de plaats een modern hoofdbureau te bouwen. 

“Het nieuwe gebouw zal voldoen aan

de strenge eisen van het ministerie en ook voldoen aan de vereisten van het Korps Politie Suriname”, zo benadrukte de minister. Minister Nurmohamed zei ook, dat er grote lessen meegenomen zullen worden. Het ministerie zal strenge eisen handhaven. De minister stelde verder, dat er geen ruimte is om politiek te bedrijven met veiligheid.

“Het is van essentieel belang dat de politie haar werk in een veilige omgeving kan doen. Daartoe zijn de noodzakelijke stappen genomen. Een goede voorbereiding garandeert een goed einde”, aldus minister Nurmohamed.

| dagblad suriname | Door: Redactie