• dinsdag 05 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Meer dan een ton SRD opgehaald met media cookout 2023

| ABCSuriname | Door: Redactie

Precies een week geleden, op 3 december, is de tweede editie van de Media Cookout gehouden. Mediabedrijven hebben het toen opgenomen tegen elkaar met een Bruine Bonen battle; de porties werden met tal van andere gerechten te koop aangeboden het publiek voor een sociaal bedrag van SRD 100,-.

Er is ruim SRD 110.000,- en $80 opgehaald. Sharon Singh, initiatiefnemer en organisator van dit evenement, zegt dat het bedrag nog kan oplopen, gezien het geld in de ‘ophaalboxen’ nog toegevoegd zal worden aan het totaal. De opbrengsten worden gedoneerd aan Su Aid die geld ophaalt voor de Neonatale Intensive Care Unit

van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Mediabedrijven ATV, ABC, SRS, Radio 10, De Ware Tijd, SUFOV, De Snelle Pen en Culturu TV hebben meegedaan aan de verkoop van eten. De winnaar van de Bruine Bonen Battle is SUFOV. Op de tweede plaats eindigde ATV en op de derde plaats ABC.

Het evenement is geslaagd. Daar zijn alle betrokken mediabedrijven het over eens. De organisatie heeft achteraf geëvalueerd; de kinderziektes moeten verbeterd worden om het komend jaar sterker terug te komen. Bezoekers en organisatie weten het zeker: ‘er is meer eten nodig’. Na twee uurtjes was het eten op veel plekken uitverkocht.

Ook in termen

van netwerken met collega’s, is het evenement geslaagd. Mediawerkers waren in grote getale aanwezig. Dat was ook de bedoeling toen Singh het initiatief nam om voor het eerst een cookout te organiseren in 2018. ‘Gezellig samen zijn met daaraan gekoppeld een sociaal doel’.

| ABCSuriname | Door: Redactie