• zaterdag 04 May 2024

Logano en McDowell Leiden Ford naar Eerste Rij in Daytona 500 Kwalificatie

| dagblad suriname | Door: Redactie

Joey Logano en Michael McDowell domineerden de kwalificatie voor de Daytona 500 door de eerste rij te behalen voor Team Penske en Front Row Motorsports, respectievelijk. Dit significante moment markeert het einde van een negenjarige reeks waarin Hendrick-coureurs de pole in Daytona wonnen, met Kyle Larson van Hendrick op de derde plaats dit jaar.

De kwalificatieavond was voornamelijk in het voordeel van Ford, waarbij vier van hun coureurs in de nieuwe Dark Horse de finale ronde bereikten. Logano, de Daytona 500-winnaar van 2015, behaalde zijn eerste pole sinds Atlanta vorig jaar, terwijl McDowell, de winnaar van 2021, tweede werd.

Andere topkwalificeerders waren

Austin Cindric van Penske in een Ford, en Hendrick-teamgenoten Chase Elliott en William Byron in Chevrolets, die respectievelijk de vierde, vijfde en zesde plaatsen innamen.

Anthony Alfredo van Beard Motorsports en David Ragan in een speciale derde auto voor RFK Racing verzekerden zich van twee open plekken in het 40 auto’s tellende veld op basis van snelheid. Jimmie Johnson, twee keer Daytona 500-winnaar, slaagde er niet in om direct te kwalificeren en zal moeten proberen zich via een van de kwalificatieraces op donderdagavond een plek in de race te bemachtigen.

De kwalificatie toonde aan dat de Toyota’s over het algemeen een uitdaging

hadden, met Erik Jones als de hoogst gekwalificeerde Toyota op de 22e plaats. Johnson uitte teleurstelling over de prestaties maar bereidde zich voor om te racen voor zijn plek in de Daytona 500 tijdens de kwalificatieraces.