• dinsdag 28 November 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Landelijke veiligheidshandhaving opgevoerd: Politie arresteert 621 verdachten in oktober

| dagblad suriname | Door: Redactie

In oktober heeft de politie 621 verdachten aangehouden. Hiervan is ruim 55%, 342 verdachten, in verzekering gesteld. Landelijk zijn 353 roadblocks gehouden en 14 vuurwapens in beslag genomen. In deze maand zijn 488 dossiers aangeboden aan het Openbaar Ministerie. 

Illegale goudwinning directe bedreiging nationale veiligheid

Een aantal berovingen en overvallen is opgehelderd. Interventie-eenheden hebben verdachten ingerekend na intensieve opsporing. De brute berovingen in het achterland zijn nog in onderzoek. 

Opgemerkt kan worden, dat de illegale goudwinning en de daaraan gerelateerde wild-west situatie de politie enorme zorgen baart. Het is een directe bedreiging voor de nationale veiligheid. Tijdens een operatie in het Brokopondo-gebied in

de periode 23 tot en met 26 oktober zijn er honderden illegale goudzoekers ontruimd door de politie en leger.

De interventie-eenheden werken aan de opsporing van verdachten. De opdracht aan de commandanten van de interventie-eenheden is om gezochte verdachten op te sporen en in te rekenen, laat Directeur Operaties commissaris van politie Bryan Isaacs optekenen. Alle regio commandanten en structuurhoofden  hebben reeds instructies gekregen inzake de verwachte drukte rond de feestdagen in december. 

Alle het Korps Politie Suriname ten dienste staande middelen worden ingezet om de veiligheid in samenwerking met andere veiligheidsdiensten te handhaven. 

Op de samenleving wordt een dringend beroep gedaan om een steentje bij te dragen aan een veiligere samenleving, door informatie omtrent strafbare feiten en/of ongeregeldheden te melden aan de politie. Een veilige omgeving is in een ieders belang, aldus de politie.

| dagblad suriname | Door: Redactie