• woensdag 24 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Kersten Group opent trainingscentrum gericht op olie- en gasindustrie van Suriname

| ABCSuriname | Door: Redactie

De Kersten Group of Companies opent officieel de Kersten Training Academy, een OPITO-gecertificeerd trainingscentrum dat zich richt op de on- en offshore olie- en gasindustrie in Suriname. Met deze nieuwe academie, opgericht in 2022, biedt Kersten hoogwaardige energie- en industrie gerelateerde trainingsprogramma’s aan.

Internationale erkenningHet certificeringsorgaan OPITO (Offshore Petroleum Industry Training Organisation) is wereldwijd toonaangevend in het vaststellen en controleren van opleidings- en competentienormen voor de offshore olie- en gasindustrie. Op 13 juni behaalde de Kersten Training Academy het felbegeerde OPITO-certificaat, waarmee het officieel erkend is om individuen te trainen volgens de hoogste internationale standaarden.

Uitgebreid trainingsaanbodDe Kersten Training Academy biedt

momenteel 11 OPITO-programma’s aan, waaronder de Tropical Basic Offshore Safety Induction and Emergency Training (T-BOSIET), Helicopter Under Water Training (HUET) en Further Offshore Emergency Training (FOET). Binnen enkele weken zal het aanbod worden uitgebreid met nog eens 6 programma’s gericht op veiligheid, vaardigheden en competenties, waaronder trainingen voor hijswerkzaamheden met of zonder hijskraan (Rigger en Banksman & Slinger programma’s).

Toegankelijk voor iedereenDe Kersten Training Academy verwelkomt zowel bedrijven als individuen die hun kennis over de offshore energie sector willen vergroten. De trainingen zijn toegankelijk voor mensen die al werkzaam zijn in de sector, evenals voor degenen zonder specifieke voorkennis of kwalificaties.

Strategische locatie en lokale betrokkenheidGelegen aan de Sir Winston Churchillweg, tegenover de Staatsolie raffinaderij, is de academie dankzij de steun van Staatsolie ruim voor de eerste Final Investment Decision van een internationale olieproducent een feit geworden. De Kersten Group legt binnen haar vernieuwde strategie ook een sterke focus op local content. De academy wordt volledig bemenst door Surinamers, die in de afgelopen twee jaar intensieve trainingen hebben ondergaan om alle relevante kennis en vaardigheden op te doen. Dit markeert een belangrijke stap voor de ontwikkeling van Surinamers in de snelgroeiende offshore olie- en gassector.

| ABCSuriname | Door: Redactie