• donderdag 27 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

INVESTEERDERS AANTREKKEN TOPPRIORITEIT VOOR SURINAME OP EXPO 2020 DUBAI

| dagblad de west | Door: Redactie

Een delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi is in de vooravond van Srefidensi vertrokken naar Dubai in verband met de Expo 2020. Dit is een wereldtentoonstelling waar meer dan 190 landen hun kunst, wetenschap en cultuur, gaan uitdragen. Er worden 25 miljoen bezoekers verwacht bij de expo. Het paviljoen van Suriname, krijgt op dagbasis 250 bezoekers. “De betrokkenheid van Suriname aan deze expo is strategisch. We gaan ons land uitdragen met onze waardevolle bezittingen, natuurlijke en menselijke hulpbronnen, prachtig klimaat, bos en biodiversiteit om zo serieuze investeerders aan te trekken”, deelde de president mee voor zijn vertrek vanuit de Johan Adolf Pengel International Airport.

Suriname heeft veel geld in deze wereldexpo geïnvesteerd. Het staatshoofd is van mening dat met deze gemaakte kosten, een veelvoud van deze kosten terugverdiend zal worden in de vorm van het aantrekken van investeerders aantrekken. Daarnaast gaat Suriname voor concrete zaken naar Dubai. Het Surinaamse bedrijfsleven dat ook deelneemt aan de expo, krijgt de ruimte, zaken te doen met de counterpart. Ook zal Suriname lering treffen van Dubai, dat tientallen jaren terug zich van een stukje woestijn heeft ontwikkeld tot een succesvol land met een sterke economie. Suriname kan een Dubai worden met de basis: goed, eerlijk en transparant beleid en de ruimte creëren voor investeerders aan te trekken met een goed investeringsbeleid en regelgeving.

Een ontmoeting met de emir van Dubai, Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoem, staat ook op het programma van de president. Hij is onder de indruk van de invloed, die Dubai heeft in de totale regio, in oil and gas, andere business en bedrijven. “Daarom gaan we in dialoog, om persoonlijk te praten over issues en mogelijkheden. Wij willen vriendschappelijke -, diplomatieke – en politieke samenwerking. Ook in de handel, het toerisme en transport. En niet alleen met Dubai, maar ook met de Unie van Arabische Emiraten”. Er is reeds interesse in investeringen. De regering zal werken om de investeringsregelgeving te harmoniseren zodat het makkelijk is voor investeerders, hier zaken te doen. Voor vertrek van de president, heeft hij zijn functie plechtig ter waarneming overgedragen aan vicepresident Ronnie Brunswijk.

| dagblad de west | Door: Redactie