• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Initiatiefgroep pleit voor nieuwe verkiezingen te Powakka

| ABCSuriname | Door: Redactie

Gisteren hield kapitein Patricia Sabajo van Powakka een informatieve bijeenkomst, die werd bijgewoond door 100 geregistreerde dorpsbewoners.Tijdens deze bijeenkomst gaf Lucienne Sabajo, lid van een initiatiefgroep, informatie over het onderzoek naar de juistheid van zaken m.b.t. de aanwijzing van een nieuwe kapitein van het dorp.

De initiatiefgroep bestaat uit verschillende functionele groeperingen in Powakka en is opgericht om tot een oplossing te komen. De gemeenschap eist een nieuwe verkiezing want er wordt getwijfeld aan de verkiezingen.

Zo wordt vermoedt dat niet alle stembiljetten zijn geteld. De initiatiefgroep sprak met Sergio Sabajo over de aanwijzing, echter gaf hij aan dat het een gepasseerd

station was.

De initiatiefgroep werd door de districtscommisaris Marlene Joden ontvangen. Tijdens dat gesprek kwam naar voren dat het districtscommissariaat geen kennis draagt van een aanwijzing.

Vandaar dat het districtscommissariaat geen proces-verbaal over de aanwijzing kan opmaken en als vertegenwoordiger van de regering in het district Para niet kan meewerken aan een beschikking ten name van Sergio Sabajo en zijn groep. Sergio Sabajo zou als winnaar van de verkiezingen uit de bus gekomen zijn.

Tijdens de ontmoeting met de VIDS voorzitter stelde de initiatiefgroep enkele vragen aan de kapitein, vertelt Lucienne Sabajo.

| ABCSuriname | Door: Redactie