• dinsdag 27 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

GUYANA IS GEEN GOEDE VRIEND…

| dagblad de west | Door: Redactie

Keerpunt

Naar aanleiding van berichtgeving in de Guyanese media, kan gerust geconcludeerd worden, dat ze in Guyana geen goede vrienden zijn van Suriname. Het wordt steeds duidelijker, dat het buurland van Suriname slechts wil profiteren en klaar staat ons een natrap te geven, indien zaken niet naar wens verlopen. Guyana heeft Suriname onlangs getypeerd als ‘’onbetrouwbaar‘’, wat eigenlijk een deuk inhoudt van ons imago.

Als geoordeeld mag worden, is het Guyana dat onbetrouwbaar overkomt. Welke ‘’goede vriend‘’, zoals de BIBIS-minister het buurland noemt, zal alleen maar willen profiteren als het goed gaat, en verdwijnt wanneer dat niet nodig is?

De Guyanese regering heeft

onlangs gesteld, dat zij pesterijen die Guyanese vissers door de Surinaamse regering ondergaan, inclusief het niet verlenen van vergunningen aan haar vissers, veroordeelt.

Merkwaardig is, dat Guyana de visserijkwestie wel binnen een mum van tijd kan veroordelen, maar weigert in te gaan op de kwestie Tigri, het gebied dat ruim vijftig jaar bezet houdt. In de visserijkwestie is bewezen dat de Surinaamse wet niet toestaat dat Guyanezen in aanmerking komen voor een visvergunning. De BIBIS-minister heeft zich inmiddels uitgesproken over deze kwestie en onderstreept, dat het niet geaccepteerd zal worden, dat Guyanese autoriteiten een heleboel uitspraken doen, alsof Suriname niet voldoende aandacht schenkt aan zaken.

Indien er meningsverschillen tussen beide landen zijn, moeten deze in de diplomatieke sfeer opgelost worden. Het hoort niet dat Guyana het voortouw neemt en naar de media stapt en Suriname zwart maakt, erger nog, de timing die het buurland kiest om de publiciteit te zoeken. Steeds wanneer Suriname hoge gasten verwacht, heeft het buurland iets negatief te vertellen over ons land. Hetgeen nu wel op een opzettelijke zaak lijkt.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie