• dinsdag 05 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

GEHEIMZINNIGE ZIEKTE UIT CHINA, WAARSCHIJNLIJK IN SURINAME

| united news | Door: Redactie

Volksgezondheid informeert samenleving: Toename van luchtwegaandoeningen

Vanaf oktober 2023 is er door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een toename van luchtwegaandoeningen bij kinderen in Noord-China geconstateerd.

Volgens de Chinese autoriteiten is de oorzaak van deze toename van luchtwegaandoeningen de circulatie van bekende ziekteverwekkers z.a. Mycoplasma pneumoniae, Respiratoir Syncytieel virus (RSV), Influenzavirus en Adenovirus.

Volgens China is de bacterie Mycoplasma pneumoniae één van de oorzaken van de toename van longontstekingen bij kinderen.

Ook in Nederland neemt het aantal gevallen van luchtwegaandoeningen toe.

Momenteel is er in Nederland vooral een toename van het aantal longontsteking gevallen bij kinderen tussen de 5 en 14 jaar.

Op 25 november 2023 heeft het

Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op de hoogte gehouden van het eerste gerapporteerde varkensgriep geval, veroorzaakt door het Influenza A(H1N2) virus.

De meeste varkensgriepgevallen bij de mens zijn het gevolg van blootstelling aan varkensgriepvirussen, door in contact te komen met geïnfecteerde varkens of besmette omgevingen.

Er is een reëel kans dat deze ziekteverwekkers ook in Suriname zullen aankomen, aangezien wij de feestmaand ingaan.

Symptomen bij luchtwegaandoeningen:

Preventieve maatregelen en adviezen:

Aan de gemeenschap, met name de ouders van kinderen jonger dan 10 jaar wordt geadviseerd om ten allertijden de preventieve maatregelen in acht te nemen en bij het vertonen van ziekteverschijnselen,

spoedig de huisarts te bezoeken om ernstige ziekte te voorkomen.

Persbericht|Min. van Volksgezondheid

Gerelateerd aan: China-pneumonia-uitbraak-india-en-nederland-geven-ook-groeiende-besmettingen-aan

 

 

| united news | Door: Redactie