• woensdag 26 June 2024

EK 2024: Slovenië houdt Denemarken verrassend in balans

| starnieuws | Door: Redactie

Het stond in het script. Christian Eriksen scoort Denemarken's openingsgoal op EK 2024. (Getty Images)

Slovenië en Denemarken kwamen in de Stuttgart Arena in Groep C niet verder dan 1-1. Het is een beter punt voor de Slovenen. Denemarken heeft heel veel kansen gehad, maar heeft die niet kunnen omzetten in zijn voordeel. Het is de eerste wedstrijd op dit toernooi
dat eindigt in een gelijkspel.
Denemarken komt net na het eerste kwartier op voorsprong. Niemand minder dan Christian Eriksen is de goalscorer. Wat een moment!!Christian Eriksen kreeg een hartstilstand tijdens de openingswedstrijd van Denemarken op het EK 2020 en hij scoort een doelpunt in de openingswedstrijd van het EK 2024.Het is een wonder dat hij hier is en op het hoogste niveau speelt voor zijn land op nog een EK. De fans gaan uit hun dak. Erikson werkt een briljante pass van Jonas Wind af. De Slovenen komen niet echt in het spel, terwijl Erikson verreweg de beste speler op het
veld is. Een man met een missie.Denemarken leidt bij rust dankzij het sprookjesachtige doelpunt van Eriksen, die direct betrokken was bij zeven van de acht schoten van Denemarken in de eerste helft. Hij had vier schoten en drie kansen, genoeg dus om een andere score op het bord te zien.  In de tweede helft is het veel opener. De eerste helft werd grotendeels gecontroleerd door Denemarken en de eer aan Slovenië voor het uit de kast komen en het proberen. De gelijkmaker komt in de 77e minuut na een dubbele wissel. Eerst schiet Benjamin Sesko net als in de eerste helft een schot vanaf meer dan twintig meter afstand. Deze is nog dichterbij dan de eerste omdat hij van de paal af schiet.Erik Janza scoort het eerste EK-doelpunt voor Slovenië sinds 2000.Een hoekschop wordt weggewerkt voor Erik Janza, die vanaf twintig meter afstand een eerste schot binnenschiet. Het kost een enorme afbuiging van een Deense verdediger en zet Kasper Schmeichel op het verkeerde been; 1-1.Denemarken was het grootste deel van deze wedstrijd de betere ploeg, maar de laatste 10 tot 15 minuten van Slovenië betekenen dat ze het verdienen om op gelijke hoogte te staan.Het is een moeilijke opgave als je Denemarken bent. Ze zullen denken dat ze dit spel hadden moeten afronden. Ze hebben genoeg kansen gehad, maar hebben die niet afgemaakt. Ze moeten het opnemen tegen een team dat er nu echt zin in heeft.Dit spel kan beide kanten op gaan. Maar op dit moment heeft Slovenie de meeste kans om dit duel te winnen. Dat was vanaf de minuten ervoor in deze wedstrijd ondenkbaar.Denemarken doet drie wissels.Slovenië speelt nu 4-2-4 en ze gooien spelers echt naar voren. Er is veel ruimte op het middenveld, maar ze willen deze wedstrijd nu winnen. Het blijft 1-1.