• woensdag 26 June 2024

EK 2024: Polen scoort eerst, Oranje wint

| starnieuws | Door: Redactie

De Nederlandse verdedigers staan als mannequins als de Poolse Adam Buksa toeslaat. (Getty Images)

Nederland hoopt ver te geraken op het EK voetbal. Oranje speelt vandaag zijn eerste wedstrijd tegen Polen, dat het zonder topspits Robert Lewandowski moet doen in het Volksparkstadion in Groep D. Laat in de tweede helft lukt het Oranje om zijn openingswedstrijd te winnen. De wedstrijd eindigt
2-1.
Opstijgen! Het duurt slechts een seconde om te scoren. Nederland had de controle vanaf het eerste fluitsignaal, maar opeens staan ​​ze achter. Het doelpunt komt uit een hoekschop als Adam Buksa, spelend op zijn eerste grote toernooi, de bal bij de eerste paal bereikt en een schot in de verre hoek tikt. Een knullig weggegeven corner en Nederland in de problemen. De gelijkmaker zat eraan te komen! Polen geeft de bal weg in een gevaarlijk gebied en het balbezit wordt verschoven naar Cody Gakpo.De Liverpool-man ziet er tot nu toe briljant uit vandaag en besluit een knaller te nemen, waarbij
hij ziet dat zijn poging van Jan Bednarek afwijkt en de Poolse doelman Wojciech Szczesny verslaat, 1-1 in de eerste speelhelft.Na ettelijke pogingen slaagt Virgil van Dijk er niet om Oranje de voorsprong te geven, en partijen gaan de rust in.De Polen komen in de tweede helft dichtbij de 2-1. Maar Bart Verbruggen is de held van Oranje. De eerste voorzet van Piotr Zielinski wordt weggekopt, maar de bal valt al snel op Nicola Zalewski, ongemarkeerd bij de achterpaal.De Roma-aanvaller krijgt zijn hoofd over de bal en schiet krachtig, maar Oranje-stopper Bart Verbruggen houdt het net buiten met zijn benen.Nederland moet iets veranderen, het is helemaal zijn vorm kwijt. Oranje heeft al tien keer er naast getrapt. Er komen wissels. Xavi Simons en Joey Veerman worden vervangen door Georginio Wijnaldum en Donyell Malen in de 64e minuut.Nederland heeft zoveel kansen gehad, maar de afwerking is er gewoon niet helemaal geweest, terwijl Polen wel een gevaar lijkt als het aanvalt.Beide groepen fans maken veel lawaai en vertonen geen tekenen van zenuwen; ze geloven allemaal dat hun kant dit kan winnen met nog een kwartier te gaan.Wout Weghorst staat nog maar twee minuten op het veld, maar dit mist hij niet! Nathan Ake krijgt veel te veel ruimte om naar voren te gaan en de verdediger van Manchester City speelt de bal naar een aanstormende Weghorst die van dichtbij een inzet in het net loodst.Nederland leidt vandaag voor het eerst! We zitten in de 83e minuut. Oranje geeft de voorsprong niet meer uit handen en doet aan tijd rekken. De eindstand blijft 2-1.