• zaterdag 28 September 2024

EK 2024: Duitsland als eerste naar de 8e finale

| starnieuws | Door: Redactie

Jamal Musiala scoort tegen Hongarije. De 21-jarige heeft een heel sterke wedstrijd gehad voordat hij tien minuten voor reguliere speeltijd werd vervangen. (Getty Images)

Gastland Duitsland neemt het in zijn tweede groepswedstrijd op tegen Hongarije in Stuttgart Arena in groep A. Hongarije verloor zijn eerste wedstrijd met 1-3 tegen Zwitserland. Terwijl de Duitsers hun openingswedstrijd tegen Schotland met 5-1 wonnen. Na
94 minuten winnen de Duitsers ook hun tweede duel, het wordt 2-0.
Na het eerste fluitsignaal is het even schrikken voor de Duitsers. Hongarije komt bijna op een schokkende voorsprong. Antonio Rudiger maakt een puinhoop van een lange bal naar voren en Manuel Neuer moet snel van zijn lijn zijn om naar de bal te glijden voordat Barnabas Varga kan intikken.De Duitse fans vielen stil. En de mannen van Julian Nagelsmann zijn meteen wakkergeschud.Precies 22 minuten in het spel en Jamal Musiala heeft de bal in het net. De spelers van Hongarije zijn woedend op de scheidsrechter.Duitsland speelt prachtig voetbal en
Musiala steekt de bal naar voren naar Ilkay Gündogan.De Hongaarse verdediger Willi Orban is er als eerste, maar valt op zijn knieën nadat hij is geslagen door Gündogan. Er wordt niet gefloten en Duitsland speelt door, waarbij Gündogan Musiala klaarstoomt voor een tikje.De VAR controleert het, maar bevestigt een doelpunt.Hongarije gaat niet bij de pakken zitten en gaat er voor. Er volgt een geweldige vrije trap van Dominik Szoboszlai, maar Manuel Neuer haast zich naar rechts om de bal buiten te houden.Twee Hongaarse spelers rennen naar de bal in de vervolgactie, maar Neuer staat weer op om een ​​teruggekaatst schot met zijn linkerschoen te voorkomen. Geweldige redding!En dan bijna een eigen doelpunt! Duitsland heeft nog een hoekschop waar Toni Kroos binnen schiet. Zijn voorzet scheert over het hoofd van de Hongaarse spits Barnabas Varga en gaat net naast.Jamal Musiala heeft tot nu toe een mooi toernooi. Hij vangt de bal op de rand van het strafschopgebied en vuurt een schot over met minimale achterwaartse lift.Het net rimpelt, maar de aanvaller van Bayern München heeft zijn schot aan de verkeerde kant van de paal geplaatst. Zijnet.Op slag van rust doet Hongarije de netten nog trillen op een vrije trap, maar de goal wordt afgekeurd wegens buitenspel. Geen 1-1, dus.De Hongaren komen gretig uit de kleedkamer. Hun gecreëerde kansen leiden echter niet tot succes. Duitsland pingt de bal mooi langs de rand van het Hongaarse strafschopgebied, waardoor er ruimte ontstaat. Het balbezit wordt uiteindelijk verscheept naar een overlappende linksback Maximilian Mittelstadt, die het terugtrekt naar een ongemarkeerde Ilkay Gündogan om de thuispositie in te nemen. 2-0 voor de Duitsers.Het is Duitse precisie, zo soepel, zo efficiënt, bal op de grond, leerboekdingen. Hongarije is zojuist uit elkaar gehaald.Het feest barst nu al helemaal los in Stuttgart. Het thuispubliek ziet het duidelijk niet meer mislopen.