• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Dortmund vergeet Bundesliga-frustraties in UCL-groep des doods

| dagblad suriname | Door: Redactie

Borussia Dortmund heeft zich op het Europese podium beter laten zien dan in de eigen Bundesliga, waar ze al tien punten achterstaan op koploper Bayer Leverkusen. In de Champions League leiden ze hun groep, die ook Milan, Paris Saint-Germain en Newcastle bevat. De club heeft in vier Europese wedstrijden slechts twee doelpunten tegen gekregen, terwijl ze in de Bundesliga gemiddeld meer dan 1,5 doelpunt per wedstrijd incasseren.

Ondanks kritiek vanuit de media en een roep om geduld voor coach Edin Terzic, herstelde Dortmund zich in de competitie met een 4-2 overwinning op Borussia Mönchengladbach. De voorzitter, Hans-Joachim Watzke, heeft benadrukt dat

de Champions League-groep niet onderschat mag worden en dat de kans om zich vroegtijdig voor de knock-outfase te kwalificeren tegen Milan een positieve verrassing is.

Financiële en prestigieuze motivaties maken de kwalificatie voor de volgende ronde van essentieel belang voor Dortmund, dat nu vooruitkijkt naar een serie belangrijke wedstrijden, waaronder de confrontatie met Milan in de Champions League en belangrijke Bundesliga-ontmoetingen. Aanvoerder Emre Can benadrukte dat Dortmund zich niet hoeft te verstoppen en dat ze zich willen meten met de besten, terwijl Watzke uitsprak dat de club leeft voor dit soort belangrijke wedstrijden.

| dagblad suriname | Door: Redactie