• donderdag 07 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

DIJKSTEEL GAF TOESTEMMING TOT BETREDEN PRESIDENTIEEL PALEIS

| dagblad de west | Door: Redactie

In een video die gedeeld wordt via sociale media, is te zien hoe enkele mensen hun danskunsten tonen op het terras van het Presidentieel Paleis tijdens het Heinekenfeest dat werd gehouden op het Onafhankelijkheidsplein. Adviseur van de president Stanley Dijksteel, verklaarde tegenover een lokaal medium, dat hij de persoon is geweest die toestemming heeft gegeven aan enkele personeelsleden, het geheel gade te slaan vanuit het balkon.

Echter kwamen er volgens hem buitenstaanders bij die samen met het personeel buiten de instructies om hebben gehandeld.

Dijksteel heeft van de president Chandrikapersad Santokhi de opdracht gekregen, een verslag hieromtrent te doen, gezien het volgens

de laatstgenoemde geen mooi beeld naar de gemeenschap toe is geweest.

Volgens de woordvoerder was het niet de bedoeling, dat op een dergelijke wijze werd gedanst en gefeest. Hij zegt dat hij zich toevallig op het paleis bevond met enkele personeelsleden tijdens het feestje. Ook zijn echtgenote die hem beneden opwachtte, zou op gegeven moment hebben geroepen het geheel mee te maken.

‘’De First Lady noch de president hebben iets te maken met wat er is gebeurd op het Paleis. Hun namen worden onterecht genoemd in berichten op sociale media‘’, aldus Dijksteel.

De aanwezigen zijn zich ervan bewust, de regels te hebben overschreden waardoor er schade is toegebracht aan de reputatie van het Presidentieel Paleis. De aanwezigen bieden hun verontschuldigingen aan voor het gebeuren op het terras van het Presidentieel Paleis. ‘’Tegen de aanwezigen zal correctief worden opgetreden‘’, zegt de woordvoerder. Hij zal verslag uitbrengen aan de president.

Noot van De West: 

Het voormelde geeft aan wat voor chaos er in dit land heerst. Een Presidentieel Paleis is geen openbaar museum en dient te allen tijde bewaakt te worden.

Ook kan het Paleis nimmer toegankelijke worden gemaakt voor onbevoegden. Het is gewoon diep triest wat zich in dit land voltrekt.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| dagblad de west | Door: Redactie