• vrijdag 03 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

De VS boekt late overwinning tegen Trinidad in Nations League

| dagblad suriname | Door: Redactie

Het nationale voetbalelftal van de Verenigde Staten heeft in de slotfase een 3-0 overwinning behaald op Trinidad & Tobago in de CONCACAF Nations League, waardoor ze dicht bij de halve finales staan. Ricardo Pepi, Antonee Robinson en Gio Reyna scoorden in de laatste minuten van de wedstrijd in Austin, Texas.

De Amerikanen konden geen doelpunt maken in de eerste helft, maar een tactische verandering van coach Gregg Berhalter zorgde voor betere kansen. Een mogelijke penalty werd door de VAR teruggedraaid, maar uiteindelijk brak Pepi de impasse in de 82e minuut. Kort daarna scoorde Robinson zijn eerste doelpunt voor het nationale elftal,

en vlak voor tijd maakte Reyna er 3-0 van.

De overwinning geeft de VS een goede uitgangspositie voor de return in Port of Spain. Trinidad & Tobago was eerder teruggebracht tot tien spelers na een rode kaart voor Noah Powder. De tweede wedstrijd zal beslissen wie doorgaat naar de halve finale en een plek in de Copa America van volgend jaar verdient.