• zaterdag 28 September 2024

Copa America 2024: Argentinië schiet zich in de kwartfinales

| starnieuws | Door: Redactie

Een doelpunt van Lautaro Martínez in de 88e minuut redt Argentinië, dat eerder tegen het houtwerk aanliep en goede reddingen van Claudio Bravo.

In hun tweede Copa America 2024-wedstrijd neemt Chili het op tegen Argentinië in het MetLife Stadium in Rutherford, New Jersey. Deze ontmoeting is een cruciale wedstrijd voor Groep A en mogelijk bepalend zijn voor de opstelling in de
kwartfinales. Het is uiteindelijk de Albiceleste die zich plaatst, de wereldkampioen staat al in de kwartfinales.
De legendarische rivaliteit tussen deze twee teams belooft een spannende wedstrijd, gezien hun geschiedenis van intense wedstrijden in de Copa America. Argentinië begint deze wedstrijd met een sterke start, nadat het Canada met 2-0 heeft verslagen, terwijl Chili zich wil herstellen van een doelpuntloos gelijkspel tegen Peru. Argentinië domineert het balbezit, maar slaagt er niet in iets substantieels te bewerkstelligen. Zoals gewoonlijk kijkt Argentinië naar Messi voor antwoorden. Een eerste echte kans voor Messi komt na het half uur. Hij krijgt de bal en schiet
laag op het doel van Chili. Ondanks de afstand gaat het schot razendsnel, raakt de buitenkant van de paal en gaat uit het spel. Bravo was slechts een toeschouwer toen de bal op hem afkwam.Het Copa America Group A-duel tussen Argentinië en Chili is bij rust doelpuntloos. Messi kwam het dichtst bij een doelpunt nadat hij met zijn afstandsschot de paal raakte.

In de tweede helft krijgt Nico Gonzalez de bal in een goede positie en schiet op doel. Bravo doet er goed aan om te redden, want de bal wordt na de redding van Claudio Bravo op de paal geholpen en komt weer in het spel.

Lautaro Martínez vindt in de 88e minuut de achterkant van het net. Hij brengt Argentinië de langverwachte 1-0. Martínez schiet met rechts vanuit het midden van het strafschopgebied vanuit een hoekschop.

Laat in blessuretijd mist Argentinië de kans om er 2-0 van te maken. De Albiceleste pakken de bal en profiteren van de hoge linie van Chili om een ​​tegenaanval te lanceren. Angel Di Maria draagt ​​de bal in het strafschopgebied en plaatst hem vierkant naar Lautaro. Hij had alleen een stevige aanraking nodig voor zijn tweede bal, maar op de een of andere manier slaagt hij er niet in het net te vinden terwijl Bravo redding brengt.