• zaterdag 04 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

BREAKING: COVID-19 team adviseert full lockdown tot 9 juni

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO - Het COVID-19 Managementteam heeft president Desi Bouterse geadviseerd een full lockdown af te kondigen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te beteugelen. In een brief aan het staatshoofd wordt een "complete afsluiting" geadviseerd "waarbij de samenleving alleen voor dringende dan wel noodzakelijke redenen zich op de openbare weg mag begeven". De president doet later op de dag mededelingen over de strengere maatregelen.

"Door de bevolking zoveel als mogelijk thuis te laten blijven worden de gezondheidsdiensten in de gelegenheid gesteld de verspreiding van het virus te detecteren, te behandelen en in te dammen", schrijft Danielle Veira voorzitter van het managementteam in de brief dinsdag aan de president. De full lock down van 1 x 24 uur op het totale grondgebied zou woensdag avond 18.00 uur moeten ingaan en voorlopig duren tot 9 juni 18.00 uur.

Nadrukkelijk wordt aangegeven dat activiteiten van sportscholen, publieke sportactiviteiten, cafe's en clubs, casino's en andere vermakelijkheidsgelegenheden verboden dienen te worden. Maar ook openbare en prive-feestjes, publieke en openbare ontspanningsoorden, contactberoepen zoals massagesalons, kapperszaken en beauty salons moeten dicht.

Ook het openbaar vervoer zal in de ban moeten met uitzondering van het taxiwezen waarbij maximaal twee klanten per voertuig getransporteerd mogen worden. Financiele instellingen moeten ook dicht en pompstations alleen open voor verkoop van brandstof en smeermiddelen onder stricte openingstijden. Strategische economische bedrijven en erkende mediahuizen mogen openblijven na dispensatie te hebben verkregen.

Foto: vecteezy.com  

Lees meer: BREAKING: COVID-19 team adviseert full lockdown - DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/06/03/breaking-covid-19-team-adviseert-full-lockdown-tot-9-juni/#ixzz6OJwn9nuX

| de ware tijd | Door: Redactie