• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

CARICOM LEIDERS TEGEN ANTI-SOCIAAL GEDRAG

| united news | Door: Redactie

Foto: Het hoofdkwartier van de Caricom in Georgetown, Guyana.

Hoewel zij het recht op vrijheid van meningsuiting en veroordeelden onderschrijven, nemen de Caricom-regeringsleiders krachtig stelling tegen de ontwikkeling, aanwezigheid, tolerantie of acceptatie van gewelddadige, antisociale muziek en sociale media-inhoud die vrouwen denigreert en het gebruik van muziek aanmoedigt, promoot of ondersteunt.

Ze verwerpen ook geweld, wapens en ander asociaal gedrag, vooral gericht op onze jeugd. In een verklaring herhalen de regeringsleiders dat zij vastbesloten zijn om de beginselen uit de ‘Verklaring over misdaad en geweld als veiligheidsprobleem op het gebied van de volksgezondheid’ te respecteren, en om de acties uit te voeren

die zijn uiteengezet in de voornoemde verklaring.

De verklaring over misdaad en geweld werd tijdens een speciale vergadering van de leiders in april vorig jaar genomen in Trinidad en Tobago. Tijdens een caucus in Georgetown, Guyana, als onderdeel van de 49ste Caricom-top, hebben de leiders de heersende slechte staat van misdaad, geweld en openbare veiligheid in de lidstaten besproken.

Ze bevestigden hun steun voor het samenwerken met jongeren in de creatieve economie, inclusief de entertainment- en muziekindustrie, en de sportindustrie, om positieve inhoud in de regio te ontwikkelen, ondersteunen en verspreiden om de negatieve impact van antisociaal, gewelddadig en crimineel gedrag, dat

sommige elementen in die sector propageren, de kop in te drukken.

Gezien de ernstige, significante en chronische negatieve ontwikkelingseffecten die misdaad en geweld hebben op de lidstaten, hebben de regeringsleiders zich ertoe verbonden samen te werken met alle sectoren en instellingen, inclusief het maatschappelijk middenveld, de academische wereld, de arbeidsmarkt, kerken en creatievelingen, om acties daartegen te nemen.

Ze zullen ook samenwerken met de wetshandhaving, de rechterlijke macht, politieke partijen, werkgevers en bedrijven, en externe partners, om de beoogde doelen te bereiken. De regeringsleiders zeggen zich te blijven inzetten voor het behoud van deze regio als een zone van vrede en veiligheid om het behoud van de Caribische beschaving te garanderen.

UNITEDNEWS

 

 

| united news | Door: Redactie