• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

BRUNSWIJK WAARSCHUWT CRIMINELEN | A SAN OW’ HEAT”

| united news | Door: Redactie

Foto: Waarnemend president Brunswijk, met op de achtergrond een momentopname van de overval bij Murphy’s Pub in de IMS Mall.

Criminelen in Suriname moeten zich schrap zetten, want zowel de politie als het leger zullen vanaf vandaag, vrijdag, hard optreden.

Deze boodschap komt rechtstreeks van waarnemend president Ronnie Brunswijk. Hij doet ook een dringend beroep op ouders om hun ‘rovende kinderen’ aan te spreken, willen zij niet dat zij in het gevang belanden of erger.

Donderdag was het een kanonnade aan kritiek in De Nationale Assemblee (DNA) op het veiligheidsbeleid van de regering. De samenleving voelt zich meer dan ooit onveilig en dit

werd direct aan de regering verweten. Waarnemend president Brunswijk heeft krachtige toezeggingen gedaan in De Nationale Assemblee:

“Het is genoeg geweest dat criminelen het land onveilig maken. Vanaf vandaag zullen er harde acties en verhoogde controles plaatsvinden”, verklaarde een boze waarnemend president Brunswijk.

Hij uitte duidelijke irritatie over het feit dat het maar niet lukt om de criminaliteit in te dammen. “We zijn al 4 jaar bezig met veiligheid, en ik word er ook moe van dat er geen gedegen veiligheid is”, zei de waarnemend president. “We praten al zo lang over veiligheid en elke keer preventie, maar je ziet geen preventie.”

Hij zegt dat er met de veiligheidsdiensten zal worden samengezeten om de veiligheid voor de samenleving te garanderen.

Hij deed ook een oproep aan criminelen om een ander pad te kiezen. “Want a san ow’ heat!”, was de waarschuwing. Hij kondigde verscherpte controles aan in zowel stad als district.

Er zal geld worden vrijgemaakt voor het leger en de politie om de veiligheid in het land te herstellen, zo beloofde de waarnemend president.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: TSANG: “GEWELD EN CRIMINALITEIT LIJKT HET NIEUWE NORMAAL”

 

| united news | Door: Redactie