• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Begrafenis slachtoffers mijnramp op 6 december

| starnieuws | Door: Redactie

Zaterdag is opnieuw een krutu gehouden met nabestaanden van de slachtoffers van de mijnramp. Er is goed afgestemd over de singi neti en de begrafenis. (Foto: ROS)

Tijdens een krutu is besloten dat de gezamenlijke singi neti van de slachtoffers van de mijnramp op 4 december zal worden gehouden. De gezamenlijke uitvaart vindt plaats op 6 december. De bijbehorende kosten die
daarmee gepaard gaan, zullen gedekt worden door de overheid. De dinsdag is vrijgehouden voor de families om hun aparte singi neti te houden. Elke familie heeft daarvoor een financiële tegemoetkoming ontvangen van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS).

Het ministerie van ROS heeft zaterdag op het commissariaat Sipaliwini wederom een krutu gehouden met de nabestaanden van de betrokkenen bij de ramp in het Matawai- en Tapanahonygebied. De aanwezigen vanuit ROS waren: minister Gracia Emanuël, directeur Mavrik Boejoekoe, de districtscommissaris van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon en van Sipaliwini ressort Boven-Saramacca, Walter Bonjaski. 

De aanleiding voor deze tweede konmakandra

was het feit dat er enig onduidelijkheid was in de voorbereiding naar de begrafenis toe. Na goed overleg is het officieel besluit genomen betreffende de gezamenlijke rouwdienst en begrafenis, bericht ROS.

De namen van de 16 slachtoffers bij de ingestorte goudmijn in het Matawaigebied te kamp 21 en in het Tapanahony gebied te Sela zijn:1. Daniel Daiso Nevell 2. Deel Jean Pascal3. Domini Ortello Cercinio4. Darson Adebego5. Klassie Sempiesie Jonpige6. Kodemus Curtis Samuel7. Linga Rinaldo8. Maasie Michael Guno9. Finisie Mack Intosch 10. Pinas Maikel11. Plet Shaquile12. Poeketi Laurrijn Fabrich13. Van Dracht Chleo Gregory14. Waterberg Anghelo15. Wee-Wee Kwan Mitchel16. Gazon Oswaldo (Sela)

| starnieuws | Door: Redactie