• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

AdeKUS wint 2e prijs regionale ontwerpwedstrijd

| starnieuws | Door: Redactie

Het ontwerp van de Surinaamse studenten van de studierichting Infrastructuur van AdeKUS. Er moest een faculteitsgebouw worden ontworpen.

Studenten van de studierichting Infrastructuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) hebben de tweede prijs gewonnen tijdens een ontwerpwedstrijd. Vrijdag werd de uitslag bekendgemaakt tijdens een plechtige ceremonie in het parlementsgebouw van Frans-Guyana en werden de prijzen
aan de deelnemers uitreikt. Het gaat om een jaarlijks terugkerende ontwerpwedstrijd in Cayenne, samen met universiteiten uit Frans-Guyana, Guyana en Brazilië (Macapa). Haiti kon er niet bij zijn wegens heersende ongeregeldheden in het land. 

De studierichting Infrastructuur van AdeKUS werd vertegenwoordigd door de studenten Cheraine Sodikromo, Warsha Bissumbhar en Emily Bari. Hoewel bij AdeKUS slechts een brede opleiding in Infrastructuur bestaat, hebben de breed opgeleide studenten, toch kans gezien om zowel in de voorgaande jaren als dit jaar in de top van de regio te eindigen. Zij zijn begeleid door hun mentoren Brian Delprado (delegatieleider) en Amy Cotino.

De trotse delegatie
van Suriname, na bekendmaking van de uitslag.

De opdracht voor dit jaar was om een haalbaar faculteitsgebouw te ontwerpen  voor de richting Bouwkunde/Civiele Techniek en wel voor het eigen land. "Onze studenten hebben een prachtig ontwerp gemaakt met een wiskundig concept als platte grond in de vorm van een spiraal (z.g. Golden Ratio)", meldt richtingscoördinator Sun Kishoen Misier.  Dit gebouw is zodanig ontworpen dat de diverse studierichtingen, elk in een bouwlaag kunnen worden gevestigd.

De verschillende landen mochten hun ontwerp in Frans-Guyana presenteren aan een deskundige en internationale jury. "

Wij zijn beslist trots op onze deelnemers. Zij hebben, wederom bevestigd dat wij met onze technische opleidingen voorop lopen in de regio", zegt Kishoen Misier.

De volledige uitslag:

1. Brazilië

2. Suriname

3. Guyana

4. Frans-Guyana.

| starnieuws | Door: Redactie