• zondag 16 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Actievoerende EBS-werknemers willen werken, politie grijpt in

| dagblad suriname | Door: Redactie

Actievoerende werknemers van de Energiebedrijven Suriname (EBS) hebben vandaag, dinsdag 11 juni, geprobeerd hun werkzaamheden te hervatten door naar het bedrijf te gaan. Bij aankomst op het terrein werden ze echter verhinderd door de politie, wat leidde tot verhitte woordenwisselingen. Tijdens de confrontatie werd de poort van het terrein gebroken.

De werknemers drongen uiteindelijk het EBS-terrein aan de Saramaccastraat binnen.

Rond 13.00 uur was de situatie nog steeds onrustig en was er geen terugkeer naar de normale gang van zaken. 

De werknemers zijn al vier weken in actie, ondanks dat de vakbond eerder door de rechter was verplicht de acties op te heffen

en het werk te hervatten. 

De vakbond begon de acties naar aanleiding van het ontslag van hun leider als werknemer van de EBS, maar de vakbond heeft vervolgens de acties beëindigd. Desondanks hielden de werknemers, los van de vakbond, vast aan hun staking.

Uiteindelijk eisen de EBS-werknemers dat er onderhandelingen worden gestart over loonsverbeteringen en arbeidsvoorwaarden. Hun vastberadenheid om deze kwestie op de agenda te krijgen, heeft geleid tot de huidige gespannen situatie. Het is afwachten welke stappen zowel het bedrijf als de autoriteiten zullen ondernemen om tot een oplossing te komen en de rust te herstellen.

| dagblad suriname | Door: Redactie