• zaterdag 25 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ACT LOCAL & GLOBAL | BEN JIJ ÉÉN VAN DE 10, DIE SURINAME INTERNATIONAAL GAAN POSITIONEREN?

| united news | Door: Redactie

Werving & Selectie. Attitude vs Skill.

Bij moderne werving & selectie ligt de nadruk steeds meer op attitude dan op aangeleerde vaardigheden. Werkgevers richten zich op specifieke eigenschappen zoals bijvoorbeeld aanpassingsvermogen, samenwerking, kritisch denken en communicatievaardigheden. Dit helpt bij het vormen van diverse, flexibele teams die snel kunnen reageren op veranderende omstandigheden.

Attitude is een grote voorspeller van succes. Vaardigheden zijn dat in veel mindere mate. Vaardigheden kunnen worden bijgespijkerd, terwijl attitude veel dieper geworteld is en dus moeilijker te veranderen. Selectieprocessen omvatten daarom nu vaak gedragsgerichte interviews en scenario-evaluaties om de juiste mindset en motivatie te meten. Focussen op intrinsieke kwaliteiten

van kandidaten bevordert een positieve bedrijfscultuur en vermindert de noodzaak van herhaalde werving.

Deze aanpak heeft sterk bijgedragen aan het succes van bedrijven als Southwest Airlines, Zappos en Marriott International..

Suriname Investment & Trade Agency (SITA), hanteert deze aanpak ook. Bij het aantrekken van talent kijken wij naar kandidaten met een proactieve en innovatieve mindset die past bij onze doelstellingen. Dit bereiken wij met innovatieve digitale wervingscampagnes, gedragsgerichte interviewtechnieken en situatiebeoordelingen om attitudes zoals enthousiasme, doorzettingsvermogen en leergierigheid te meten.

Vervolgens investeren wij in gerichte training en coaching om specifieke vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor de betreffende functies. Deze aanpak zal

helpen om een team te vormen dat gemotiveerd is om de missie van SITA te vervullen en zo een positieve impact op de economische groei van Suriname te realiseren.

SITA, is een jonge, dynamische organisatie met grote ambities, lokaal en internationaal. We zijn een klein, maar sterk groeiend team. Bij ons is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, je kan je beste zelf zijn.

Wij zijn van start gegaan met een wervingscampagne voor meer dan 10 medewerkers verspreid over meerdere disciplines.

SITA heeft als doelstelling, om buitenlandse directe investeringen (FDI) aan te trekken voor Suriname en te fungeren als de One-Stop-Shop. Tevens heeft SITA als doel, om de Surinaamse export te promoten, d.m.v. het bewerkstelligen van internationale commerciële banden voor lokale bedrijven alsook voor de internationale investeerders in de export van hun producten uit Suriname.

SITA, is onafhankelijk en pakt de brugfunctie tussen buitenlandse investeerders, lokale exporteurs, de private sector en de Surinaamse overheid. Wij ontlenen onze legitimatie door performance en het opereren onder het mandaat van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

Als jij jezelf in 4 woorden herkend stuur dan die 4woorden en een motivatiebrief naar team@sita.sr.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie