• woensdag 29 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Abop zet voet aan grond in Saramacca

| sun.sr | Door: Redactie

De politieke partij Abop heeft gisteravond een druk bezochte vergadering belegd in het district Saramacca. Er is vergaderd in een “NDP-hol” te Tijgerkreek. Deze plek was een sterkhouder van de paarse partij in het district. Op de vergadering waren ook een aantal die-hard NDP’ers aanwezig. Oud-NDP-hoofdbestuurslid uit Saramacca, Clifton Koorndijk, was prominent aanwezig in geel t-shirt. Koorndijk bleek éénvan de nieuwe trekkers van Abop Saramacca te zijn. 

Vicepresident tevens Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk kwam rond 21.00 uur aan in Saramacca. Hij vertrok na zijn speech in de DNA meteen richting Tijgerkreek. “Ik had mijn twijfels over de opkomst van deze vergadering, maar mijn structuren hebben hard gewerkt zie ik. Ik ben verrast wat ik hier gezien heb. Zo een grote opkomst voor onze eerste vergadering in dit ressort. Ik bedank een ieder die hier aanwezig is. Vandaag hebben we een zaad geplant, de vruchten gaan we plukken in 2025”, zei de Abop-topman. 

Brunswijk gaf ook aan dat de Abop niet gestructureerd is in Saramacca. “Je hebt enkele mensen die hier en daar wat doen, wat niet slecht is geweest. Maar daarin komt er een verandering. We gaan alles organiseren en er komt een Abop-afdelingsbestuur in Saramacca. Alle ressorten krijgen een coördinator. De bevolking hier moet weten waar en bij wie ze terecht moeten. Na Tijgerkreek gaan we ook de overige ressorten van Saramacca aandoen. Ik beloof dat ik binnenkort weer in Saramacca zal zijn”, zei Brunswijk. 

De Abop-leider deelde de aanwezigen wel mee dat ze niet moeten verwachten of denken naar de Abop te komen voor persoonlijk belang. “Verwacht niet dat je een perceel gaat krijgen van de Abop als je naar de partij komt. De regering Santokhi-Brunswijk werkt eraan dat een ieder die recht op heeft, over een perceel kan beschikken.” De vicepresident beloofde alle grondproblemen in Saramacca op te zullen lossen. “Meld je aan bij het ministerie van GBB met je grondproblemen. Mijn deur staat ook altijd open. Heb vertrouwen in mij als voorzitter, want ik ben iemand van daden.”

De structuren van de geelzwarte partij werken naar het behalen van een zetel in het district Saramacca. In dit district zijn er drie DNA-zetels te winnen. Momenteel zijn twee bij de VHP (Radjendre Debie en Mahinder Jogi) en één bij de NDP (Jayant Lalbiharie). 

Clifton Koorndijk

Oud-NDP-hoofdbestuurslid Clifton Koorndijk, een van de trekkers van de Abop in Saramacca

| sun.sr | Door: Redactie