• maandag 22 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

34 nieuwe huwelijksambtenaren ontvangen certificaat

| starnieuws | Door: Redactie

Minister Bronto Somohardjo heeft de certificaten uitgereikt aan de nieuwe huwelijksambtenaren. (Foto: Biza)

Van de 44 personen die ingeschreven waren voor de opleiding huwelijksambtenaren, hebben 34 (89.4%) de eindstreep gehaald. Zes haakten af en vier zijn afgewezen. De opleiding duurde acht cursusdagen, vier theorie en vier praktijk.

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken stak de nieuwe huwelijksambtenaren een hart onder de
riem toe en bemoedigde hen hun taak zo competent, tactvol, gemotiveerd, integer, dienstbaar, effectief en efficiënt te vervullen. Temeer het departement deze investering in ze heeft gedaan, benadrukte de bewindsman. Hij heeft de diploma's uitgereikt. Joshua Sugrim kroonde zichzelf tot de best geslaagde, omdat zijn gemiddeld cijfer een 8.9 was. Voor zijn theorie scoorde hij een 9.9, terwijl voor praktijk dat een 8 was. Sugrim is van de stichting Gemeente Van Het Evangelie Van Christus.

De opleiding tot huwelijksambtenaar brengt kennis en vaardigheden aan om de toebedeelde taken naar behoren uit te voeren. Dit conform de ‘Wet Herziening Huwelijksrecht 1973’ waarbij

ze in staat zijn in staat om voorbereidingen te kunnen treffen voor huwelijksvoltrekking, meldt het ministerie.

Daarnaast kunnen volwaardige huwelijksambtenaren, aangifte te kunnen doen voor een huwelijk ingevolge de ‘Wet Herziening Huwelijksrecht 1973’. Het ambt verwacht ook dat ze huwelijksformulieren op de juiste wijze kunnen afhandelen bij de burgerlijke stand, het godsdienstig huwelijk kunnen voltrekken en huwelijken in te schrijven bij de burgerlijke stand.

| starnieuws | Door: Redactie