• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

113.000 personen ontvangen koopkrachtversterking in februari

| ABCSuriname | Door: Redactie

Ruim 113.000 personen zijn over de maand februari 2024 in aanmerking gekomen voor de Koopkrachtversterking (KKV), welke een uitvloeisel is van het Integraal Sociaal Programma (ISP) van de regering Santokhi – Brunswijk.

Deze KKV, iets meer dan SRD 203 miljoen, wordt vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVO) uitbetaald aan de belanghebbenden die onderverdeeld worden naar het AOV-fonds, Financiële Bijstand (FB) en Beneficiary InformationSystem (BIS).

De uitvoering van dit programma heeft enkele uitdagingen gehad, maar die zijn over de afgelopen periode verbeterd. Deze verbeterpunten hebben ertoe geleid dat bepaalde aanvragers of ontvangers door een verscherpte screening niet meer ontvangen of

buiten de boot vallen. Deze groep mensen zal zich bij de desbetreffende instanties, waar zij zich eerder hebben geregistreerd, moetenmelden voor meer informatie.

Het ISP zal in de komende tijd meer informatie over dit programma met degemeenschap delen. Inmiddels is het digitale dashboard van de KKV online al geactiveerd, wat één van de vereisten was van het Internationaal Monetair Fonds.

Door te klikken op onderstaande link krijgt u gedetailleerde informatie over deKoopkrachtversterking:

https://gov.sr/kkv/

Voor registratie klik op de volgende link:

https://gov.sr/ministeries/ministerie-van-sociale-zaken-en-volkshuisvesting/request-form/

| ABCSuriname | Door: Redactie