• donderdag 25 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Winkeliers gaan uit vrees deuren dicht houden op 24 maart

| sun.sr | Door: Redactie

Op vrijdag 24 maart zullen er weer protestacties gevoerd worden, onder de naam “Alles Plat”. Een aantal organisaties staat achter deze actie. Voorzitter van de Winkeliers- en Ondernemersvereniging Suriname (WOVS), Gretl Wolfram, geeft aan SUN te kennen dat alle ontwikkeling met betrekking tot deze acties gevolgd worden. “Het is zeer waarschijnlijk dat alle winkels op deze dag gesloten zullen zijn. Dit om eventuele plunderingen en vernielingen te voorkomen”, zegt Wolfram.

“Er is ook een beroep gedaan op het Ministerie van Economische Zaken (EZ) om erop te letten dat het niet zal misgaan zoals op 17 februari gebeurd is. Het ministerie gaf aan dat

het toen niet erop voorbereid was, maar dat is bij de komende actie wel het geval.

Op die bewuste 17 februari is een protestactie van Stephano “Pakittow” Biervliet uit de hand gelopen. Tientallen winkels in Paramaribo zijn vernield en leeggeplunderd. De schade loopt in de miljoenen op. De regering is nog bezig met de opname van de schade en te bekijken hoe die te kunnen compenseren. Winkeliers willen een tweede plundering voorkomen. De organisatoren van deze actie van 24 maart praten van een vreedzaam protest. Echter, dat zei Pakittow ook voor de actie van 17 februari.


Abonneer op ons
youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| sun.sr | Door: Redactie