• zondag 11 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname
Bij het bereiken van dit hoogtepunt zijn de Surinaamse vlag en een bloemstuk aan het bouwwerk vastgemaakt. Foto: DNA

Werkzaamheden nieuw parlementsgebouw verlopen vlot

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie

De werkzaamheden aan het nieuwe parlementsgebouw aan de Grote Combeweg hebben een hoogtepunt bereikt. De top van het gebouw waarin het hoogste college van staat zal worden gehuisvest is bereikt. Een delegatie van De Nationale Assemblee (DNA), heeft vrijdag op symbolische wijze de stalen kapconstructie ingewijd. Bij deze gelegenheid zijn ook de Surinaamse vlag en een bloemstuk aan het bouwwerk vastgemaakt.

Na goedkeuring van het ontwerp in 2017 is in 2019 officieel een aanvang gemaakt met de herbouw van het oude gebouw. De financiering van het nieuwe parlementsgebouw is in handen van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). De herbouw van het gebouw van DNA wordt uitgevoerd door de Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP).

Assembleevoorzitter Bee is erg tevreden over de positieve veranderingen die hij waarneemt vanaf de eerste rondleiding door de betonnen constructie in december 2020. 

“Het is iets van ons allemaal en we kijken belangstellend uit naar januari 2022, wanneer wij dit gigantisch project gaan opleveren. Suriname gaat blij zijn, niet alleen Suriname maar ook de totale democratische beleving in de regionale sfeer waarin wij opereren”, geeft Bee verder aan.

“En natuurlijk zal het gebouw als bouwwerk een bepaalde functie in de samenleving hebben, maar we kijken uit naar de verrichtingen dat het hoogste punt van het gebouw mag zijn dat wij inderdaad hier kunnen werken en vergaderen”, zegt vicevoorzitter Dew Sharman.

Het oude parlementsgebouw is in 1996 afgebrand.

FOTO: Bij het bereiken van dit hoogtepunt zijn de Surinaamse vlag en een bloemstuk aan het bouwwerk vastgemaakt. Foto: DNA

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie