• vrijdag 31 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

'Per week 130 ton minder agrarische-exporten door KLM-embargo'

| sun.sr | Door: Redactie

DNA-lid Radjendre Debie (VHP/Saramacca)

Radjendre Debie, lid van De Nationale Assemblee (DNA), heeft vandaag een brief geschreven naar president Chandrikapersad Santokhi, waarin hij aandacht vraagt van de president omtrent de stopzetting van het vrachtvervoer door de vliegmaatschappij KLM per 1 februari 2023. Door deze maatregel zullen agrarische-exporteurs vrachtruimte verliezen bij luchttransport. 

“Onlangs is via de media bekend geworden dat de KLM per ingaande 1 februari 2023 besloten heeft voorlopig geen vracht vanuit Paramaribo naar Nederland te zullen vervoeren. Als reden voor de instelling deze embargo wordt onder andere opgegeven een forse vermindering van de toegekende capaciteit op de KLM- vluchten van Paramaribo

naar Amsterdam voor vracht- en postzendingen.

Als directe aanleiding tot dit besluit van de KLM is feit dat de landingsbaan en het platform waar het vliegtuig wordt beladen, schade vertoont. Vanwege dit besluit van de KLM, zal er alleen voor wat betreft de export van agrarische producten 130 ton per week minder worden geëxporteerd”, stelt Debie, die uit het district Saramacca komt. 

“De thans geldende embargo opgelegd door de KLM is zeer nadelig voor de exportsector in het bijzonder en onze economie in zijn geheel. De gevolgen van deze embargo zal vooral zeer ernstige gevolgen hebben voor de tuinbouwsector en de werkgelegenheid in deze sub-sector”, aldus Debie, die deze zaak reeds op 26 januari 2023 ter sprake had gebracht in de DNA.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| sun.sr | Door: Redactie