• zondag 03 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

WAAROM IS PODOSIRIE EEN WONDERVRUCHT?

| united news | Door: Redactie

Foto:Mitchel Fitz-James managing Director NVPLP, Legal Compliance Manager

Açaí-bessen worden vaak geprezen om hun potentieel gezondheidsvoordelen, hoewel het belangrijk is op te merken dat de wetenschappelijke ondersteuning voor sommige van deze voordelen nog te beperkt is.

Hier zijn enkele potentiële voordelen van het nuttigen van açaí:

1. Rijk aan antioxidanten: Açaí-bessen bevatten anthocyanen, die krachtige antioxidanten zijn. Antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen, wat op zijn beurt kan bijdragen aan het verminderen van het risico op chronische ziekten.

2. Goed voor het hart: Sommige studies suggereren dat açaí-bessen gunstige effecten kunnen hebben op het cardiovasculaire systeem. Ze kunnen helpen

bij het verlagen van ontstekingen en het verbeteren van de bloedlipideniveaus.

3. Mogelijke ontstekingsremmende eigenschappen: De antioxidanten in açaí kunnen ontstekingsremmende effecten hebben, wat gunstig kan zijn voor het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

4. Verhoogt energieniveaus: Sommige mensen ervaren een toename van energie na het consumeren van açaí-producten. Dit kan te wijten zijn aan de combinatie van voedingsstoffen, waaronder koolhydraten, vezels en gezonde vetten.
5. Goed voor de spijsvertering: Açaí-bessen bevatten vezels, wat gunstig kan zijn voor de spijsvertering en het bevorderen van een gezonde darmfunctie.

6. Mogelijke gewichtsbeheersing: Sommige onderzoeken suggereren dat açaí-extracten kunnen helpen bij gewichtsbeheersing door het metabolisme te bevorderen en het gevoel van volheid te vergroten.

Over het algemeen bevatten acai bessen in hun natuurlijke staat, zoals acai pulp, meer voedingsstoffen en vitaminen dan acai poeder. Het productieproces van acai poeder omvat vaak het drogen en malen van de bessen, wat enigszins kan leiden tot het verlies van sommige voedingsstoffen.

Acai pulp behoudt doorgaans meer van de natuurlijke eigenschappen van de bessen omdat het minder bewerkingen heeft ondergaan. Het bevat vaak vezels, antioxidanten en gezonde vetten. Echter, het is belangrijk op te merken dat de uiteindelijke voedingswaarde afhankelijk is van de specifieke productiemethoden en kwaliteit van het acai product. Het is raadzaam om naar de voedingsinformatie op de verpakking te kijken en, indien mogelijk, te kiezen voor hoogwaardige, biologische producten.

72 Seventy-Two Holding B.V. (’72’) is een Nederlands bedrijf die haar (Acai) fabriek gevestigd heeft in Suriname en hoogwaardig verwerkte Podosiri exporteerd naar Nederland en het Caraibisch gebied.

Ook de lokale markt wordt nu voorzien van haar gecertificeerde hoogwaardige producten. Seventy Two heeft haar showcase op de komende UnitedBusinessFair die gehouden zal worden op 8/9/10 maart 2024.

ADVERTORIAL|UBF2024

| united news | Door: Redactie