• zondag 10 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VS vraagt Surinaamse ondersteuning voor VN-interventie in Haïti

| suriname herald | Door: Redactie

President Chan Santokhi heeft vandaag een ontmoeting gehad met de speciale Presidentiële Adviseur Christopher Dodd van de Verenigde Staten. Dodd is door president Joe Biden aangesteld om projecten in de Amerika’s te trekken. De speciale Presidentiële Adviseur vroeg om Surinames ondersteuning bij een VN-interventie in Haïti.

Tevens werden de bilaterale relatie tussen Suriname en de VS en regionale onderwerpen besproken. President Santokhi gaf aan dat Suriname vrede en dialoog overal in de wereld en de mechanismen die dat mogelijk maken ondersteunt. De president deed het voorstel om in Haïti, met het instorten van justitie en veiligheid, het Internationaal Gerechtshof te doen

inkomen.

 

VS vraagt Surinaamse ondersteuning voor VN-interventie in Haïti

Foto: CDS
Ook de regionale samenwerking werd breedvoerig besproken. Suriname zal als gastheer optreden voor de volgende OAS-top en beide delegaties waren het erover eens dat de regionale samenwerking verder verdiept kan worden.

President Santokhi bracht felicitaties uit in het kader van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag op 4 juli.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) was ook bij de ontmoeting aanwezig.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie