• donderdag 25 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VOORBEREIDINGEN CORANTIJN-BRUG LOPEN GESTAAG

| united news | Door: Redactie

Afgelopen maandag zijn er voorstudies gepresenteerd aan de ministers van Openbare Werken Guyana en Suriname.

Het ingenieursbureau WSP is aangetrokken om de juridische, economische, sociale en technische voorstudies te doen. Er is grof uitgerekend dat de brug ongeveer 7 km zal zijn en dat de kosten ongeveer 300 miljoen US dollars zullen bedragen. Om dit met tol terug te betalen zal ongeveer 20- tot 30 jaar duren.

Er is dus additionele funding nodig hiervoor. Dit was de rode draad van de presentaties, waarbij vooral de nadruk werd gelegd dat er rekening gehouden moet worden met de risico’s. Er hebben zich 5 mega

bouwbedrijven aangemeld die allemaal voldoen aan de voorwaarden van de Expression Of Interest (EOI). De voor aanbieding voor dit project is al gedaan. Na de presentaties werden er besluiten genomen op ministerieel niveau met ondersteuning van de presidenten van Guyana en Suriname.

Er is besloten dat er nu voorbereidingen worden getroffen om de 5 bedrijven uit te nodigen om binnen 3 maanden hun finaal voorstel aan te bieden bij het ministerie van Openbare Werken (OW).

In het voorstel moet voorkomen het finaal ontwerp, de begroting en het PPP-model (inningsmodel). De brug wordt aanbesteed onder de voorwaarde dat men het mag ontwerpen, bouwen, financieren

en onderhouden. Het bedrijf is dus vrij om aan te geven hoe zij aan meer kosten gaan komen, zegt minister Riad Nurmohamed. De beoordeling van de voorstellen zullen 6 weken duren, waarna er gezamenlijk een besluit genomen zal worden. De beste aanbieding zal geselecteerd worden om de brug te bouwen.

PERSBERICHT|CDS


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie