• vrijdag 01 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Voedselpakketten bieden burgers kans goedkoper aan enkele basisgoederen te komen

| dagblad suriname | Door: Redactie

In het kader van armoedebestrijding heeft de regering de Food Basket geïntroduceerd op verschillende plekken in verschillende districten en ressorten. In gesprek met burgers is door de redactie van Dagblad Suriname gevraagd naar hun mening omtrent de pakketten die door de verschillende Food Baskets aan de man worden gebracht. De Food Baskets verkopen een aantal basisgoederen tegen een gereduceerde prijs.

Niet in staat te kopen wat je wilt

Ondanks het feit dat de Food Basket daadwerkelijk een hulp is voor mensen die het toch wat moeilijker hebben, biedt het hen niet de gelegenheid om te kunnen kiezen voor producten die ze willen.

De producten die verkocht worden zijn allemaal vooraf bepaald en deze worden naderhand gewoon ten verkoop aangeboden.

“Dit was ons niet beloofd. Geef me als burger de gelegenheid zelf inkopen te doen”, zegt Rose in gesprek met de redactie. Mensen krijgen meerdere malen onder verschillende regeringen te maken met een strikt voedselpakkettenbeleid. De gelegenheid wordt hen ontnomen zelf de winkel in te stappen en daadwerkelijk zelf een voedselpakket in elkaar te zetten. 

Niet alle basisgoederen zijn te verkrijgen

Wat ook is opgevallen bij de burgers waarmee de redactie een gesprek heeft gevoerd, is dat het pakket heel weinig basisgoederen bevat. Men heeft niet

al te veel keus en de helft van de producten wordt soms zelfs niet gebruikt. Hierdoor voelt de gemeenschap zich niet geholpen, alhoewel ze wel van mening is dat het geen slecht initiatief is. Bij de burgers gaat het er meer om, dat ze meer mogelijkheden willen hebben en vooral in staat willen zijn, om zelf te bepalen welke producten ze naar huis meebrengen om te nuttigen.

| dagblad suriname | Door: Redactie