• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Visum profvoetballers natio voor VS komt toch in orde

| starnieuws | Door: Redactie

Na heel veel inspanningen gepleegd door de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) zal het lukken om de profspelers in de Verenigde Staten (VS) te krijgen voor de wedstrijd met Aruba. Er wordt een uitzondering gemaakt voor 'natio' om toch een visum te krijgen. De VS laat geen personen toe uit Schengenlanden vanwege Covid-19. Een deel van de spelers is rechtstreeks gevlogen naar de VS, zonder Schengenlanden aan te doen. Dit heeft SVB-voorzitter John Krishnadath meegedeeld in ABC-Actueel.  

Maandag zijn dertien spelers uit de Surinaamse nationale voetbalselectie vanuit Amsterdam naar Suriname gevlogen. Na aankomst meldden onder anderen Ramon Leeuwin, Shaquille Pinas en Damil Dankerlui

uit de Nederlandse eredivisie zich in het trainingskamp van bondscoach Dean Gorré. Natio bereidt zich voor op de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK in 2022, aanstaande woensdag tegen de Kaaiman Eilanden.

Ryan Donk (Galatasaray), Warner Hahn (Anderlecht), Ronald Alberg (Hyderabad FC) en Nigel Hasselbaink (Hapoel Bnei Sachnin) zaten in hetzelfde vliegtuig. Zij waren eerder uit respectievelijk Turkije, België, India en Israël naar Schiphol gekomen. Met hen arriveerden ook Ishan Kort, Dion Malone, Ivenzio Comvalius, Gleofilio Vlijter, Roscello Vlijter en Myenty Abena op Zanderij.

SVB-woordvoerder Ronald Esajas laat daarnaast weten dat Diego Biseswar, Florian Jozefzoon en Tjaronn Chery niet bij de selectie voor

het treffen met de Kaaiman Eilanden zitten. Zij vliegen rechtstreeks naar de VS voor de tweede WK-interland tegen Aruba. Die staat komende zondag op het programma in Tampa, Florida. 

Kelvin Leerdam is al sinds vorige week in Suriname en heeft al meerdere keren getraind met de nationale selectie. Die bestond tot maandag voornamelijk uit voetballers die bij Surinaamse clubs onder contract staan.

Twee voetballers uit Gorrés oorspronkelijke selectie ontbreken bij de eerste twee WK-interlands. Ryan Koolwijk (Almere City) testte vlak voor de vlucht naar Suriname, na een quarantaineperiode, voor de tweede keer positief op het Covid-19-virus. Mitchell Donald kreeg vlak voor vertrek uit Amsterdam te horen dat zijn (negatieve) coronatestresultaat 24 uur te oud was. 

 

Het Surinaams elftal speelt in de eerste WK-kwalificatiepoule van vijf landen begin juni nog tegen Bermuda en Canada. Alleen de poulewinnaar gaat door naar de volgende, knock-out fase.

Diederik Samwel

| starnieuws | Door: Redactie