• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Vicepresident Brunswijk: “Javanen en marrons zullen de boot missen als ze niet bundelen”

| dagblad suriname | Door: Redactie

“Zonder eenheid missen wij de boot. Javanen en marrons moeten bundelen om hun plek in de samenleving in te nemen.” Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft zijn toespraak bij de viering van Javaans Nieuwjaar op het Onafhankelijkheidsplein opnieuw gebruikt om op te roepen tot politieke bundeling van Surinamers van Javaanse- en marron-afkomst. “A yuru doro”, sprak hij, “het is tijd om onze plek in te nemen”. “Dat kunnen wij alleen doen als we samen de strijd aangaan.” 

Brunswijk gaf aan dat hij zich inhield om geen politieke boodschap te geven. “Anders zou ik hier een opschudding veroorzaken.” De vicepresident gaf aan blij te

zijn om Surinamer te  zijn en in dit land te mogen wonen. “Hier hebben we eenheid onder alle groepen. De eenheid gaat verder van de Javanen en marrons en gaat door naar alle groepen. Dat maakt ons dat bloemenveld, de bromtji jari.” 

Brunswijk zei eerder overtuigd te zijn van verkiezingswinst, gelet op zijn eigen populariteit. Dit zal maken dat het electoraat op hem zal stemmen, gaf Brunswijk aan. 

Brunswijk en Paul Somohardjo, leider van de Pertjajah Luhur, hebben beiden opgeroepen dat Javanen en marrons zich bundelen, want samen zijn ze goed voor 100,000 stemmen. Zijn partij zal zich bij verkiezingswinst inzetten voor

de belangen van burgers die het vooral minder breed hebben en die het in de afgelopen jaren zwaar te verduren hebben gehad. 

| dagblad suriname | Door: Redactie