• zaterdag 02 March 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Verkoop Rosebel Goldmines afgerond

| suriname herald | Door: Redactie

De in oktober 2022 aangekondigde acquisitie van Rosebel Goldmines N.V. (RGM), door Zijin Mining Group Co. Ltd (Zijin), is gisteren afgerond. Aan de gestelde voorwaarden in de Share Purchase Agreement voor de afwikkeling van de aandelenoverdracht is over het algemeen voldaan. Met de voltooiing van de overname bezit Zijin, via zijn dochtermaatschappij Silver Source Group Ltd., thans 95 procent klasse A-aandelen en 100 procent klasse Baandelen van RGM. 

Het bedrijf blijft in productie en de verwachting is om van februari tot december van dit jaar ongeveer 6,1 ton goud produceren. De totale schatting van de minerale hulpbronnen van het Rosebel Gold

Mine Project (inclusief 12 afzettingen en laagwaardige ertsbergen) is 196 miljoen ton tegen een gemiddelde graad van 1,11 g/t Au voor 6,992 miljoen ounces Au (ongeveer 217 ton). Daarvan hebben vier afzettingen meer dan 1 miljoen ounces elk. 

De reserves omvatten zeven afzettingen en laagwaardige ertslagen, met in totaal 3,829 miljoen ounces goudmetaal (ongeveer 119 ton) met een gemiddelde kwaliteit van 1,09 g/t Au. De totale investering van het project wordt geraamd op US$ 570 miljoen. Het gemiddelde jaarlijkse productievolume van goud van het project zal naar verwachting 10,17 ton bedragen wanneer het de aangewezen productiecapaciteit bereikt. 

Zijin is een multinationale mijnbouwgroep

die zich wereldwijd toelegt op de exploratie en ontwikkeling van goud, koper, zink en andere delfstoffen, alsook op de daarmee verband houdende raffinage-, verwerkings-, handels- en andere activiteiten. Zijn activiteiten omvatten projecten en activiteiten in 15 provincies in de Volksrepubliek China (VRC) en in 14 overzeese landen in Europa, Centraal-Azië, Afrika, Oceanië en Zuid-Amerika. Het is een van de grootste Chinese mijnbouwbedrijven die zich onderscheidt door haar aanzienlijke binnenlandse en internationale koper- en goudreserves en productie.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie