• vrijdag 30 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VERDERE INTEGRATIE CARICOM BELEMMERD DOOR MENINGSVERSCHILLEN

| united news | Door: Redactie

Er zijn nog te veel meningsverschillen binnen de Caricom.

Dit vertraagt de integratieprocessen die reeds lang terug zijn geformuleerd. Het gevolg hiervan is dat de regio enorm achterloopt op de gestelde doelstellingen. Hierop legt Caricom-voorzitter, president Chan Santokhi, de nadruk. Hij zal de komende maanden 6 maanden de kar trekken, waarbij het versnellen van processen als prioriteit is gesteld. “De realiteit is dat we nog steeds verschil van inzicht hebben als het gaat om meningen. De realiteit is dat we alles in huis hebben om elkaar te ondersteunen in de economie, gemeenschappelijke markt, goederen- en personenverkeer en connectiviteit. Maar de processen

lopen nog heel erg traag.”

De president hoopt dat de in Suriname gehouden conferentie van staatshoofden en regeringsleiders een aanzet is geweest om noodzakelijke veranderingen te plegen in de manier hoe de Caricom-lidlanden met elkaar samenwerken en de gezamenlijke agenda ter hand nemen. Hij roept op tot meer saamhorigheid en eenheid onder de Caricom. “We hebben al een West Indisch team. Laten wij een Caricom-team maken op alle gebieden om de top te bereiken. ”

De Caricom is een van de oudste integratieblokken op het westelijk halfrond en het oudste in zijn soort onder de ontwikkelingslanden. Toch sukkelt het met de realisatie van de integratie, terwijl de Europese Unie, die veel later is ontstaan, zo goed als geïntegreerd is. 

Besluiteloosheid zal plaats moeten maken voor daadkracht. In het verleden is dit steeds benadrukt door andere Caricom-voorzitters, waaronder ook Desi Bouterse die namens Suriname 10 jaren geleden aan het roer was. Sindsdien is men zeer weinig opgeschoten met de gestelde doelen.
 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| united news | Door: Redactie