• maandag 02 October 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Veel plunderaars van 17 februari al geïdentificeerd en aangehouden

| suriname herald | Door: Redactie

Een groot aantal personen dat betrokken was bij de plunderingen tijdens een protest in de binnenstad op 17 februari van dit jaar zijn al geïdentificeerd en gearresteerd. Volgens de waarnemend korpschef Ruben Kensen zijn alle misdrijven vastgelegd en enkele zaken al opgelost. Bovendien is een groot deel van de gestolen goederen uit de winkels teruggevonden.

foto: Ruben Kensen. Beeld: CDS

“We moeten de criminaliteit bestrijden en het kan niet zo gelaten worden. We zitten in een globaliserende wereld waar de technologie hoogtij viert,” geeft de poliietopman aan. Hij wijst erop dat de politie in staat was om deze kwestie op te lossen dankzij

de camerabewaking in de binnenstad. Hieruit blijkt volgens de topfunctionaris het belang van het Safecity-project. 

Bovendien is de politie-inspecteur die betrokken was bij de plunderingen geïdentificeerd en veroordeeld. “Mensen moeten weten dat ze geen dingen moeten nemen die niet van hun zijn. Het is strafbaar om dingen van derden toe te eigenen. Een politieman of vrouw zou het goede voorbeeld moeten geven,” haalt Kensen aan.

Kensen benadrukt dat mensen moeten begrijpen dat het onwettig is om eigendommen van anderen te nemen. Hij merkt op: “Het is strafbaar om dingen toe te eigenen die niet van jou zijn. Politieagenten zouden het goede voorbeeld moeten geven.”

Tijdens een protest op 17 februari van dit jaar vonden er inbraken plaats in winkels in de binnenstad, waarbij diverse goederen werden gestolen. Er werden kledingstukken, mobiele telefoons en andere items zoals bromfietsen en muziekinstrumenten uit een winkel meegenomen. Daarnaast werden ook benzinestations en een telecombedrijf geplunderd. Er vonden auto-inbraken plaats en een voertuig van een journalist werd zelfs in brand gestoken.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie