• vrijdag 19 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VZ-DIRECTEUR: ‘DENGUEGEVALLEN NIET ZORGWEKKEND HOOG’

| dagblad de west | Door: Redactie

Terwijl in het buurland Brazilië er meer dan 6 miljoen denguegevallen tot nu toe zijn gemeld, is in Suriname de situatie nog niet alarmerend. Directeur Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul zegt desgevraagd aan de krant, dat het aantal denguegevallen in ons land momenteel niet zorgwekkend hoog is.
 

‘’Het aantal gerapporteerde gevallen is in ieder geval niet boven de normale gevallen. Vanuit het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg is ook geen melding gemaakt of gerapporteerd aan het ministerie, dat er meer dan het aantal normale gevallen is‘’, benadrukt Gajadhar Sukul.

Op sociale media doen geruchten de ronde dat de denguegevallen uit Brazilië afkomstig zijn.

Gajadhar Sukul weerspreekt dit en wijst erop dat ‘’dengue altijd in Suriname is’’. Met de vele regens van de afgelopen is het volgens Gajadhar Sukul, vanzelfsprekend dat er meer muggen dan normaal zijn. ‘’Er kunnen veel muskieten haarden gaan vormen. Maar daarom blijven wij alert en doen er alles aan vervelende situaties te voorkomen.‘’

Aanmeldingen in de regio

In de regio zijn tot nu veel denguegevallen gemeld, alleen al in het Caribisch gebied zijn meer dan 21.000 gevallen gerapporteerd, wat neerkomt op een 5,7-voudige toename vergeleken met de overeenkomstige periode vorig jaar. Ook zijn in de hele regio ruim 3.600 dengue-gerelateerde sterfgevallen

gemeld. Brazilië, Argentinië, Paraguay, Peru, Colombia en Mexico zijn de landen met het hoogste aantal gemelde gevallen.

-door Orsilia Dinge-

| dagblad de west | Door: Redactie