• vrijdag 01 March 2024
 • Het laatste nieuws uit Suriname

Uitvaart slachtoffers mijnramp op woensdag 6 december; staat betaald kosten

| ABCSuriname | Door: Redactie

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft op zaterdag 2 december, op het commissariaat Sipaliwini wederom een krutu gehouden met de nabestaanden van de betrokkenen bij de ramp in het Matawai – en Tapanahonygebied.

De aanwezigen vanuit ROS waren: minister Gracia Emanuël, de RO-directeur, Mavrik Boejoekoe, districtscommissaris van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon en de districtscommissaris van Sipaliwini ressort Boven- Saramacca, Walter Bonjaski. De aanleiding voor deze tweede konmakandra was het feit dat er enig onduidelijkheid was in de voorbereiding naar de begrafenis toe.

Na goed overleg is het officieel besluit genomen betreffende de gezamenlijke rouwdienst en begrafenis.

De singi neti is gepland

op maandag 4 december 2023 en de uitvaart vindt plaats op woensdag 6 december 2023. De bijbehorende kosten die daarmee gepaard gaan, zullen gedekt worden door de overheid. De dinsdag is vrijgehouden voor de families om hun aparte singi neti te houden. Elke familieheeft daarvoor een financiële tegemoetkoming ontvangen van het ministerie.

De namen van de 16 slachtoffers bij de ingestorte goudmijn in het Matawaigebied te kamp 21 en in het Tapanahony gebied te Sela zijn:

De namen van de 16 slachtoffers bij de ingestorte goudmijn in het Matawaigebied te kamp 21 en in het Tapanahony gebied te Sela zijn:

 1. Daniel Daiso Nevell
 2. Deel
  Jean Pascal
 3. Domini Ortello Cercinio
 4. Darson Adebego
 5. Klassie Sempiesie Jonpige
 6. Kodemus Curtis Samuel
 7. Linga Rinaldo
 8. Maasie Michael Guno
 9. Finisie Mack Intosch
 10. Pinas Maikel
 11. Plet Shaquile
 12. Poeketi Laurrijn Fabrich
 13. Van Dracht Chleo Gregory
 14. Waterberg Anghelo
 15. Wee-Wee Kwan Mitchel
 16. Gazon Oswaldo (Sela)

| ABCSuriname | Door: Redactie