• donderdag 30 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Uittreden NPS uit regeercoalitie wordt in goede banen geleid

| cds | Door: Redactie

President Chandrikapersad Santokhi heeft de voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland ontvangen. Het staatshoofd heeft op 15 februari 2023 kennisgenomen van het besluit van de NPS om de samenwerking in coalitieverband te beëindigen. In het kader daarvan heeft de regeringsleider een deliberatie gehad met de coalitieleiders, de leiding van het parlement en de NPS-top. De coalitie betreurt het uittreden van de NPS, maar respecteert het besluit. 

Het is niet ongebruikelijk dat gedurende een regeerperiode partners de coalitie om hun moverende redenen verlaten. De regering en de coalitie zullen in goed overleg deze aanpassing in goede banen leiden. President

Santokhi spreekt zijn waardering uit voor de jarenlange samenwerking die er altijd is geweest met de NPS. De coalitiepartijen gaan ervan uit dat deze stap niet in de weg staat van een verdere constructieve samenwerking.

Het regeringsbeleid, inclusief de behandeling van de Staatsbegroting 2023 en andere wets producten worden in de komende periode voortgezet. De president rekent daarbij, in landsbelang, op de medewerking van elke Surinamer en vertegenwoordiging in De Nationale Assemblee. Het vinden van oplossingen voor de financieel-economische en sociaal-maatschappelijke problemen van het land en de bevolking zijn cruciaal voor de regering. De komende dagen zal het staatshoofd overleg voeren

met alle relevante politieke en maatschappelijke actoren over de ontstane situatie. Mede op basis van de uitkomsten van de consultaties zal het vervolgtraject worden ingezet.

 


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| cds | Door: Redactie