• donderdag 18 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Uitbaggeren Surinamerivier belangrijke factor olie- & gassector

| sun.sr | Door: Redactie

De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) is deelnemer van de Suriname Energy Oil & Gas Suriname (SEOGS). Op de laatste dag zal er een presentatie gehouden worden over de rol van de MAS voor de scheepvaart en de voorbereidingen op de ontwikkelingen van de olie- & gassector. Directeur Michel Amafo is met zijn staf prominent aanwezig op de beurs van deze summit. Amafo vindt het belangrijk om alle bedrijven die de stand van MAS bezoeken te informeren op welke manier er ingespeeld wordt op de ontwikkelingen die plaatsvinden in Suriname met het oog op de olie- & gasindustrie. 

Zo is het uitbaggeren van de Surinamerivier de belangrijkste factor. Momenteel is het eerste deel van het baggerproject afgerond dat ervoor moest zorgen dat de rivier 4.5 meter moest worden uitgediept. Bij de tweede fase zal gebaggerd worden tot 5.5 meter waarna bij de laatste fase een diepte van 6.5 meter moet worden bereikt. Met een diepere rivier kunnen schepen zwaarder beladen worden en er kunnen grotere boten de haven aandoen. Vanaf het uitbaggeren zijn de activiteiten op de Surinamerivier verhoogd, geeft Amafo aan. 

Bedrijven die in Suriname willen investeren, kunnen beter gefaciliteerd worden hoe zij in de toekomst met meer vracht ons land kunnen aandoen, en niet via een tussen route hoeven te gaan waarbij de vracht eerst op een kleiner schip overgeplaatst moet worden


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| sun.sr | Door: Redactie