• zaterdag 23 September 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Telesur vervangt verouderde apparatuur, snelheden tot 120 Mbps mogelijk

| suriname herald | Door: Redactie

Telesur vervangt verouderde transmissieapparatuur waardoor de snelheid van mobiel breedband in het binnenland wordt verhoogd. Het LTE & Microwave Sites Expansion Project (LTE = Long Term Evolution) van Telesur bevindt zich in de afrondende fase. Bij dit uitbreidingsproject staan drie primaire activiteiten centraal: upgraden van LTE-draadloze antennes, microwave schotels en zonnepanelen.

Met de vervanging van het verouderde transmissieapparatuur in alle mobiele zendmasten in het land wil Telesur hogere zend- en ontvangstcapaciteiten garanderen voor gebruikers van mobiele internetverbinding. Dit is een enorme vooruitgang, in het bijzonder voor verafgelegen gebieden in het binnenland van Suriname, meldt Telesur in een persbericht.

Recent uitgevoerde speedtesten tonen

aanzienlijke verbetering in de downloadsnelheden met pieken tot 120 Mbps (= megabits per seconde). Projectfase 1 en 2 zijn reeds succesvol uitgevoerd. Daarbij zijn Wanica, Paramaribo, Para, Brokopondo, Commewijne, Saramacca, Marowijne, Nickerie en Sipaliwini aangedaan. En voorbereidingen voor de volgende fase zijn reeds aangevangen.

De zendmast in ressort Galibi, gelegen aan de monding van de Marowijnerivier, is één van de laatste waaraan het projectteam heeft gewerkt. Mobiel internetgebruikers in dit gebied hebben nu ook toegang tot het 4G LTE mobiel netwerk. Alhoewel Galibi vóór de upgrade niet verstoken was van internet, was de capaciteit niet meer toereikend voor de groeiende vraag naar internet. Maar nu behoort dit tot het verleden, laat Telesur weten.

De reis naar het binnenland werpt nog steeds enorme logistieke uitdagingen op voor het projectteam. Dit houdt verband met de beperkte toegankelijkheid tot de sites. Mankracht en voornamelijk materiaal moeten op creatieve manieren getransporteerd worden via de lucht en het water. “Desalniettemin, Telesur blijft zich onvermoeid inzetten. Als grootste digitale communicatiepartner in Suriname wil het alle klanten datgene bieden waar die aanspraak op maken; de best mogelijke digitale ervaring om hun groei te faciliteren.”

Het Telesur-projectteam maakt zich gereed voor de uitvoering van fase 3. Daarbij zullen nog 34 masten geüpgraded worden met microwave schotels en 13 masten met zonnepanelen installaties. De focus blijft gericht op verbeterde dienstverlening met als doel verbetering van de klantenervaring. Daarom moeten aan het eind van het LTE & Microwave Sites Expansion Project alle zendmasten in het land voorzien zijn van de recentste transmissieapparatuur, aldus Telesur.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie