• zondag 10 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

TCT stimuleert toerismesector middels website

| suriname herald | Door: Redactie

“Suriname the hidden treasure of South America.” Deze tekst staat in hoofdletters op de website Suriname.Travel. Een goede toerismewebsite is een krachtig hulpmiddel om de toeristische sector van een land te stimuleren en te ondersteunen. Van de historische binnenstad van Paramaribo tot de kleinste ecolodge in het regenwouddistrict Sipaliwini zijn te zien op de website.

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft in samenwerking met diverse actoren uit de sector de meertalige website tot stand gebracht. De launch heeft op 7 juli plaatsgevonden in de Banquet Hall van Hotel Torarica. TCT-minister Albert Jubithana heeft aangegeven dat de regering sterk

gelooft in het potentieel van Suriname om een uitstekende reisbestemming te zijn, gericht op duurzaam en inclusief toerisme.

De bewindsman heeft opgemerkt dat de website niet van het ministerie van TCT is. “Het is een verworvenheid voor Suriname. Wij hebben een faciliterende rol. Wij hebben aan de totale sector beloofd dat we uiteindelijk die rol ook vervullen.”

Volgens de minister wordt met de lancering van Suriname.Travel de intentie van het ministerie om een volwaardige partner te zijn van de sector gedemonstreerd. “Laten we de samenwerking verder bestendigen. Wij gaan dit land moeten ontwikkelen, niemand gaat het voor ons doen”, zei Jubithana, die de diverse belanghebbenden in de toerismesector opriep om de handen ineen te slaan met de overheid en de sector te helpen herstellen van de klappen van de covid-pandemie.

Minister Jubithana memoreerde ook de goedkeuring van de toerismewetten, welke volgens hem Surinames eigen Final Investment Decision (FID) zijn. De bewindsman meent dat Suriname met 93 procent bosbedekking niet alleen een groene El Dorado heeft, maar meer nog verschillende culturen, die tot een gemaakt moeten worden zodat wij als land toerisme naar een veel hoger niveau kunnen tillen.

“Een keiharde belofte die we intern hebben gemaakt, is dat dit jaar de contouren van de Suriname Toerisme Autoriteit worden gezet.” De bewindsman onderstreept dat de private sector altijd het voortouw heeft genomen om de toerismesector te ontwikkelen en daarom ook inspraak zal hebben door zitting te nemen in het bestuur van de autoriteit.

De toerismeautoriteit zal baanbrekend werk moeten verrichten om de sector te reguleren. De regeringsfunctionaris spreekt de hoop uit dat de publieke en private sector een gezonde collaboratie zullen hebben met oog op het Surinaams belang.

Onderdirecteur Jo-Ann Misiekaba van het directoraat Toerisme zei aan de Communicatiedienst Suriname dat meerwaarde van de website is dat alles wat Suriname te bieden heeft op het gebied van toerismeactiviteiten met een druk op de knop te zien is. De aanwezigen hebben dit ook bevestigd tijdens de vragenronde na de presentatie. Zij hebben vooral aangeven dat de website duidelijk, direct en interactief is.

Misiekaba benadrukt dat in het voortraject alle relevante actoren betrokken zijn. De TCT-functionaris laat doorschemeren dat er in alle districten toerismewerkgroepen worden ingesteld die verantwoordelijk zijn voor uitdragen van hun district.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie